Daudzviet Latvijā uz galvenajiem autoceļiem šodien, 5. martā notika vērienīga protesta akcija pret administratīvi teritoriālo reformu, arī Ventspils novada iedzīvotāji ar smago tehniku devās Rīgas virzienā.

Pulcēšanās notika Popes pagastā, kur kopā ar šoferiem, kas pēc tam autokolonnā pa A10 šoseju no Popes devās līdz Usmai, bija daļa Ventspils novada amatiermākslas kolektīvu pārstāvju.

Protesta akcija notiek tieši šodien, 5. martā, jo administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu otrajā lasījumā sāks izskatīt Saeimā.

Lasi vēl

Komentāri (31)

  • -7
    reku 05.03.2020, 12:32:00

    Bēdīgi skatīties uz tiem nozombētajiem ļautiņiem.
    Jā,sliktāk būs-bet-tikai varturiem.

  • -5
    A.n.i.t.a 05.03.2020, 13:11:27

    Cilvēkam parastajam no reformas ne silts , ne auksts , ja kas mainīsies ,tad tikai uz slikto pusi, bet tā tas visu laiku Latvijā notiek. Kas jau dzīvoja labi , tas to turpinās arī uz priekšu , bet satraukums tikai par siltajiem krēsliem mājīgajos kabinetos un neadekvāti lielajām algām un visu veidu privilēģijām. Strādniekiem ,kā vienmēr ,darbs un minimālā alga vai drusciņ virs tās .ŠItā demonstrācija tikai priekšnieku atbalstam , neko citu te saskatīt nevar.

  • -4
    Elviss22 05.03.2020, 13:35:53

    Kā tie novada pašvaldības " kundziņi" satraukušies par savām siltajām vietām un mīkstajiem krēsliem, ka sāk jau zaudēt cilvēcīgo pašcieņu. Vienu dienu ņemas pa Anci izsmejot cilvēku ar uzvārdu Pūce, otrajā dienā skraida pa Popi, ar dumjiem uzrakstiem uz plakātiem, tad man jāprasa - vai darbā nav jābūt???

  • -3
    Peļu junkuriene 05.03.2020, 13:53:56

    Protams,ka stulba izrāde! Pensija jā nopelna godīgi!!

  • -10
    Latvija pāri visām! 05.03.2020, 14:10:52

    Smieklīgi.)))
    Vienoti pret kaut ko ir akcijas dalībnieki, nevis ventspilnieki.
    Lūk, ko nozīmē ieinteresēto personu kārtīgi finansēta akcija.

  • -4
    vai man dieniņ!!! 05.03.2020, 14:47:50

    Tas ir vienkārši smieklīgi.
    Vistrakākais paradoks jau ir tas, ka pilsēta tiek pievienota Ventspils novadam nevis otrādi, jo pēc reformas tak sauksies Ventspils novads... Un neviens no pagastiem netiek nodots, piemēram uz Talsu vai Kuldīgas novadu, jeb nodalīts no Ventspils novada.
    Tāpēc vispār nav saprotams, par ko vispār novadnieki cepas, jo viņiem tak nekas nemainās, tikai mazāk kopējo kungu būs un varbūt kāds cits...

  • -2
    ventspilnieks 36,7 05.03.2020, 16:28:08

    Tās dāmas, kas tur plakātu "Ventspils novadam būt" šobrīd nosarkst ;)

  • -12
    keda 05.03.2020, 16:50:00

    Novadi, pilsētas nav tikai teritorijas, tām ir arī funkcijas un pienākumi, ar kuru pildīšanu nu būs jāpārkārtojas. Es nešaubos ne mirkli, ka uz iedeju par Ventspils novadu un republikas pilsētas statusa noņemšanu pastāvēja tāds iesirms, mūšdien rugājiem klātu ģīmi kungs ar nedaudz iešķībām acīm. Taisni arī jābrīnās, ka rases tīrības maniaki viņu atbalsta un nemeklē izcelsmes saknes...

  • -8
    Latvija pāri visām! 05.03.2020, 16:44:48

    Vajag saukt tā - Ventspils pilsētnovads.

  • -10
    keda 05.03.2020, 16:50:50

    Un tagad vēl pieņēma murgainu variantu - nebūs republikas pilsētas, būs lielās pilsētas.. Ventspils nu būs mazā pilsēta ar lauku teritoriju....

  • 0
    Zyklon B 05.03.2020, 16:54:59

    Bet,ja skatāmies Ventspils apriņķa vēsturi,tad brīvās Latvijas laikā Ventspils un Piltene kā pilsētas tāpat bijušas vienotā kopumā ar pārējo teritoriju,vien 1940. gadā Ventspilij tika piešķirts republikas pakļautības pilsētas statuss un tā tika izdalīta no apriņķa sastāva!Tātad,ienākot krievu okupantiem.
    Kam gan izdevīgi,lai Ulmaņlaika teritoriālā kārtība netiktu atjaunota?

  • -2
    Cau 05.03.2020, 17:39:59

    Uz cirku klauni sabrauca..

    Jautājums tikai viens. Vai pašvaldību amatpersonas par šodienu saņems arī algas? Gan jau plakātus arī taisīja darba laika. Kāpēc man jāmaksā par šo?

  • -4
    Niķeļgalva 05.03.2020, 19:15:31

    Liekas ka daudzi no šiem zzs nozombētiem cilvēciņiem nemaz nesaprot par ko viņi tur protestē

  • -2
    .Barons.. 05.03.2020, 19:28:23

    Manam neir ne kād kreņķ ne par Apriņķ,ne Pilset.
    Man muiž ir patt par sev.Jo es ir būt vien Freiherr,brīvkung,le zinat.

  • -7
    Latvija pāri visām! 05.03.2020, 22:00:47

    Ulmaņlaiku kārtību vajag noteikti atjaunot un ne tikai teritoriālo - Ulmaņa laikos tādus nacikus kā Ziklon Bē pa ķurķiem safasētu.

  • -13
    Tas pats 06.03.2020, 02:20:08

    Vot jūs šeit daži visus aprunājat un izsmejat. Bet ar ko jūs esat labāki. Uzskatiet sevi par gudriem. Aizejiet un pasakiet to acīs tiem cilvēkiem ko jūs par viņiem domājat. Viņi vismaz izsaka savas pretenzijas šai glumai valdībai acīs. Šis protests jau nav lai saglabātu kāds savu amatu. Tā jūs tikai domājat. Viņi domā un dara savādāk. Visi cilvēki kuri šodien vairākās Latvijas vietās protestēja pret šādu reformu ar stipri politisku piegaršu, pēc jūsu teiktā sanāk ir klauni un zombiji. Bet kas tādā gadījumā esat jūs. Ja piekrītat visam ko dara šī valdība. Reforma ir vajadzīga. Bet ne tādā veidā kā tas notiek pašlaik. Visi šīs valdības pēdējā laikā izdarītie darbi, pieņemtie un nepieņemtie lēmumi. Nekā neizskatās ka vis tiek darīts tautas labā. Ostas,sankcijas pret Lembergu, tranzīts, Rīgas dome, novadu reforma. Vis tika darīts un darās lai kādi politiskie spēki iegūtu varu. Pat citai valstij tika lūgta palīdzība. Bet kur ir dotie solījumi tautai. Vai OIK ir noņemts.Padomājiet.

  • -8
    Pipars 06.03.2020, 08:34:52

    Ventspilnieki nav pret teritoriālo reformu!
    Tas ko patreiz bīdā Saeimā nav nekāda reforma,bet politisks projekts varas sagrābšanai no patreiz valdošās koalicijas puses!
    Nevis reforma ,bet totāls brāķis!
    Ne ar ko pamatots,pietiekoši neizvērtets

  • -6
    Latvija pāri visām! 06.03.2020, 10:03:47

    Koalīcijai vara nav jāsagrābj,
    tai vara pieder, saskaņā ar vietējās banānrepublikas parlamentāro dermokrātiju.
    Acīmredzot ZZS pie koalīcijas stūres nespēja pārliecināt elektorātu ka vērts balsot par viņiem.
    Galvā bij' sakāpis ne pa jokam gan Kučam, gan šahistei ar nodokļreformu.
    Tā kā - uz priekšu, nākamās vēlēšanās ga.

  • -6
    Latvija pāri visām! 06.03.2020, 10:05:53

    -idam piedāvājumus.

  • -1
    otrakeda . 06.03.2020, 11:07:04

    Kurzemnieks
    Pārmērīga alkohola lietošana
    atstāj negatīvas sekas - tev&baznīca!!

  • -8
    Tas pats 06.03.2020, 11:26:12

    Koalīcijai nekas nepieder. Viņi vēl ir pie varas tikai pateicoties vienaldzīgiem cilvēkiem. Katra partija savā laikā ir darījusi kļūdas. Nevienu neaizstāvu. Bet jābūt aklam, stulbam lai neredzētu šo partiju izdarītos darbus un kāds ir šo partiju patiesais mērķis. Es neredzu rūpes par tautu kā arī neredzu neko citu kā tikai buldozeri kurš uzņem apgriezienus un apstāties netaisās. Žēl ka mums ir tik daudz vienaldzīgu un gļēvu cilvēku. Kuriem nospļauties uz visu kas notiekas īstenībā. Sēdēt, aprunāt, izsmiet citus parādot cik nu es esmu gudrs šai forumā daudzi to pieprot. Nosaukt savu valsti par banānrepubliku kurā tu pats dzīvo. Jautri bet ne smieklīgi. Bet kas zin, varbūt ka pats tai palmā ir audzis un barojies ar banāniem. Varat man pārmest, saukāt kā gribat. Bet man vismaz acis ir atvērtas. Un es savu valsti cienu. Bet ne valdību.

  • 0
    Elviss22 06.03.2020, 13:13:31

    Nu nu tas pats, tu esi tas pats kurš barojas no nodokļu maksātāju naudas, jo neredzēju nevienu protesta akciju, kad degvielai paaugstināja akcīzes nodokli, kur tad jūsu lepnie traktori bija? Kādēļ nebrauca protesta akcijā, a... nu pat iedomājos, jo zemnieku saimniecībām jau tā nodokļu akcīze nav jāmaksā, tāpat kā tiem kundziņiem un dāmām, kuras braukā par nodokļu maksātāju nopelnīto degvielu. Jūs tikai trīcat par saviem krēsliem un lielajām privilēģijām, tauta jums nemaz neinteresē. Mēs dzīvojam ar domu, ka nevar zināt vai kādi no reformas būs ieguvēji vai zaudētāji, bet jūsu argumenti par tukšajiem laukiem, iznīcināto kultūru un vel dažām muļķībām netic pat bērni bērnudārzos.

  • -5
    Latvija pāri visām! 06.03.2020, 11:53:26

    Pietiek ar kaut nelielām vēstures zināšanām lai saprastu ka nekāda ideāl-valsts principā nav iespējama.
    Vismazāk jau parlamentārā demokrātijā.
    Tās labums ir tajā,
    ka mūs liek mierā ar visādām obligātām ideoloģiskām muļķībām.
    Lai arī valodas nacionālisms, 'zaļās' afēras un 'cīņa pret korupciju' liecina, ka 100% tas nav iespējams.
    Bet nu tomēr vairāk liek mierā. Labi ka tā!

    Koalīcijai pieder politiskā vara un kā katrs grupējums, kas ticis pie varas, tā vēlas pārņemt varu ekonomikā. Lai to kontrolētu savi cilvēki. Ābeces patiesība.
    To mēs arī vērojam.
    Ietekmēt neko nevaram, lielā mērā tā arī nav mūsu cīņa, kāpēc velti bendêt nervus?
    Dzīve jādzīvo, ne jānomokas ar politikas virtuālo pasauli.

  • -8
    Tas pats 06.03.2020, 12:48:37

    Protams stāvēt un no malas vērot ir pats vienkāršākais variants. Es nesaku ka mums jādara kaut kas nelikumīgs. Mums tautai ir dotas tiesības kaut vai lai nobalsotu par saeimas atlaišanu. Un tāpat mums vēl ir vārda brīvība. Un es netaisos stāvēt malā un vienaldzīgi noskatīties kā daži valsts kalpi pin zirnekļa tīklus. Veido afēras plānus un daudz ko citu. Bet tikai kas tiek darīts parastā cilvēka labā. Nekas. Kad mēs esam iesākuši jauno gadu bez cenu kāpuma. Kad kaut reizi kaut kas ir palicis lētāks. Mēs skrienam pakaļ Eiropai jo redziet viņiem tā ir. Viņi mums liek darīt to un to un tā ir jādara. Eiropā ir cits dzīves līmenis. Mums līdz tam tālu. Bet ar varu pilnīgi liek mums darīt to ko viņi grib. Nesen par zaļo globalizāciju parakstījās dažas valstis. Tai skaitā Latvija. Vot mūsu kaimiņus Igauņus un Lietuviešus tai sarakstā neredzēju.. Tāpēc vien ka viņi gudrāki. Un jo ilgāk mēs klusēsim un no malas vienaldzīgi noskatīsimies uz visu šo. Jo lielākā d..... mēs būsim.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: