Ventspilnieka Mareka Mitena pārstāvētā Augšezera Universitātes Lakers hokeja komanda regulāro sezonu noslēdza ar divām uzvarām, bet jau šonakt aizvadīs pirmo ceturtdaļfināla spēli.

Lakers regulāro sezonu noslēdza ar diviem izbraukuma mačiem pret Ferris State Bulldogs, kas arī vēl pretendēja uz vietu astotniekā un izslēgšanas spēlēs, bet viesi šīs cerības apslāpēja jau pirmajā mačā. Tajā vārtos stājās Mareks Mitens, kurš tika galā ar visiem metieniem (21), kamēr viņa kolēģi laukumā ar 25 metieniem guva piecus vārtus. Marekam tā bija 12 uzvara šajā sezonā, kas ir viņa rekords ASV studentu čempionātā, tiesa, sezonas pusē, spēlējot gan ar savas, gan citu konferenču komandām, tika iekrāts 21 zaudējums. Nākamajā vakarā pie savas pirmās NCAA uzvaras tika arī komandas otrais vārtsargs, pirmziemnieks Romans Bengerts, turklāt tiekot galā ar 34 sāncenšu metieniem – Lakers svinēja uzvaru 4:2.

Februārī astoņās spēlēs tika piedzīvoti vien divi zaudējumi, bet pēc gadumijas kopumā – četri zaudējumi 14 mačos. Tas ļāva droši nosargāt vietu izslēgšanas spēļu zonā, taču pakāpties augstāk par septīto vietu neizdevās. Tas nozīmēja, ka ceturtdaļfinālā jātiekas ar regulārās sezonas vicečempioniem Bemidji State Beavers (10. vieta nacionālajā reitingā), kas Lakers pretī nāca arī pagājušajā sezonā. Tiesa, toreiz regulārajā sezonā augstāk bija finišējusi tieši Mitena komanda, kuras pirmais numurs tad vēl bija amerikānis Niks Kosofs. Pērn Lakers savā laukumā uzvarēja 4:2 un 3:1, tā iekļūstot pusfinālā, kur divās smagās kaujās piekāpās galvenajiem favorītiem no Minesotas Universitātes – 1:2 un 0:2.

Šajā sezonā mačos ar bebriem nav klājies pārāk labi, lai neteiktu vairāk. Viesos tika piedzīvoti zaudējumi 1:7 un 1:5, bet savā laukumā zaudējumam 1:4 sekoja neizšķirts 2:2, tomēr otrajā pagarinājumā, spēlējot 3 pret 3, pie papildu punkta tika Lakers. Tā ka svaigākās atmiņas par cīņām ar Beavers ir pat patīkamas, taču šoreiz cīnīties nāksies viesu laukumā. Tiesa, arī bebri pēc jaunā gada spēlējuši ļoti labi un tāpat ir gatavi sezonas svarīgākajiem notikumiem. Jāpiebilst, ka izbraukumā Mitens un Bengerts dalīja spēles laiku, bet savā laukumā Mareks spēlēja no zvana līdz zvanam. Mareks šajā sezonā atvairījis 91,2% metienu, vidēja mačā ielaižot 2,4 ripas, un abi šie rādītāji 12 vārtsargu konkurencē ir septītajā vietā.

NCAA noteikumi paredz, ka konferencēs izslēgšanas spēles katrā kārtā ilgst līdz vienas komandas divām uzvarām, turklāt visas spēles tiek aizvadītas vienā laukumā – pie komandas, kura regulārajā sezonā bija augstāk. Tā ka Mitens un kompānija aizvadīs Sanford Center Bemidži pilsētā Minesotā, kurā ir vietas gandrīz 5000 skatītājiem un kurā Beavers šosezon spēlē tiešām teicami – vien trīs zaudējumi, toties nesen apspēlēt izdevās regulārās sezonas čempionus no Minesotas Universitātes. Spēles Bemidži risināsies 6., 7. un, ja nepieciešams, arī 8. martā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: