Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā izvērtēti Sporta pārvaldes izsludinātajā sporta projektu finansēšanas konkursā saņemtie projekti, no kuriem finansējums piešķirts 42.

Kopumā konkursā tika iesniegti 45 projekti, tā ka Ventspils pašvaldība atbalstījusi gandrīz visus no tiem, realizēšanai piešķirot 18 000 eiro. Pārsvarā tās ir dažādas sacensības. Piemēram, biedrībai Ventspils Olimpiskā cerība atbalstīti pieci projekta pieteikumi par kopējo summu 2100 eiro, kas domāti dažādu vecuma grupu starptautisko turnīru organizēšanai – Rudens 2020 U8/U9 un U10/U11 vecuma grupās, Ziemassvētki 2020 U8/U10 vecuma grupās, Sniegpulkstenis 2020 vecuma grupā U14, kā arī junioru futbola turnīrs U15 vecuma grupas komandām Bespalov's cup 2020.

Piecus turnīrus, kuriem pašvaldība atvēlējusi 2400 eiro, šogad organizēs arī Ventspils Tenisa klubs. Tā vadītājs Andris Šteinhards uzsver, ka tie nav viena gada projekti, bet jau tradicionālās sacensības, kuras izdosies sarīkot arī pateicoties pašvaldības atbalstam: «Piemēram, bērniem līdz desmit gadiem turnīrs visas vasaras garumā risināsies jau desmito reizi, bet 15. gadu organizēsim amatieru turnīru, kurā kopumā startē ap 60 Ventspils tenisa entuziastu, un šādas noturīgas tradīcijas iespējamas arī tāpēc, ka varam rēķināties ar pašvaldības atbalstu. Pie mums arī risināsies Latvijas kausa izcīņas divi posmi U14 un U18 vecuma grupās, kas pēc valsts čempionāta ir otrais spēcīgākais turnīrs un kurā spēlē valsts labākie šī vecuma tenisisti. Parasti trijniekā vienā vai abās grupās iekļūst arī ventspilnieki, un tas pats sakāms arī par bērnu mačiem, kuros mūsējie, izmantojot iespēju, ka var spēlēt savās mājās, piedalās labprāt, katru gadu tiekot arī pie godalgām. Pateicoties pašvaldības atbalstam, organizējam arī pilsētas čempionātu vienspēlēs un dubultspēlēs, kurā piedalās arī tie, kas tenisā trenējušies vairāk.»

Vairāki projekti saistīti ar dažādām orientēšanās sporta sacensībām. Ar 650 eiro atbalstīti divi Latvijas Orientēšanās federācijas pasākumi, kuros iesaistās arī cilvēki ar īpašām vajadzībām: Kurzemes–Zemgales Taku–ABC un Taku orientēšanās–sociālās integrācijas piemērs–Ventspils Paralimpiskais kauss. 400 eiro piešķirti Orientēšanās kluba Ziemeļkurzeme organizētajām sacensībām Ventspils Azimuts, un ar tādu pašu summu atbalstīts veloorientēšanās projekts Iepazīsti Ventspili, kā arī Bērnu rallija Ventspils posms, kurā būs iespējams bez maksas piedalīties izglītojošās velobraukšanas sacensībās. Biedrībai Triatlona klubs Ventspils ar 900 eiro atbalstīts projekts Latvijas čempionāts triatlona Olimpiskajā distancē. Pasākums tradicionāli notiks Būšnieku ezera apkārtnē, un plānots, ka tajā piedalīsies 150 dalībnieki. Savukārt 18. novembrī notiks jau kārtējais pasākums Izskrien vai izbrauc ar velosipēdu Latvijas kontūru Ventspilī, kura sarīkošanai piešķirti 200 eiro.

Noturīgas tradīcijas Ventspilī ir kērlingam, un par kopējo summu 3300 eiro tiks atbalstīti pieci Ventspils Kērlinga kluba projekti – starptautiskas un pilsētas sacensības kērlingā un petankā. «Katru gadu labprāt piedalāmies šajā pašvaldības rīkotajā konkursā, jo nav jau ļoti daudz iespēju piesaistīt saviem projektiem līdzekļus, bet šī ir viena no tām, kas ir ļoti labi. Ar tā atbalstu rīkojam pilsētas atklāto čempionātu, divus starptautiskus turnīrus kērlingā, kas – sevišķi pēdējos gados – ir ar ļoti labām atsauksmēm. Pašvaldības atbalsts dod iespēju gan turpināt tradīcijas, gan pamēģināt kaut ko jaunu. Šie pasākumi iedvesmo vietējos, viesiem varam arī izrādīt pilsētu, un līdzīgi tas notiek arī petankas turnīros,» stāsta kluba vadītāja Inga Apmane.

Volejbola klubam Ventspils atbalstīti divi projekti par kopējo summu 800 eiro – starptautiskas sacensības vīriešiem un atklātās sacensības sievietēm. Lai radītu interesi jauniešiem nodarboties ar basketbolu, līdzfinansējums 770 eiro piešķirts Basketbola skolas Ventspils projekta Basketvīruss īstenošanai, kurā piedalās 7.–8. klases skolēni, un projektam Basketlons, kurā skriešanas disciplīna būs apvienota ar soda metieniem. 300 eiro piešķirti Eiropas Alternatīvās basketbola līgas Ventspils posma rīkošanai. Ļoti aktīvi ar dažādu sacensību organizēšanu pēdējā laikā nodarbojas loka šaušanas klubs Odisejs, kurš Sporta pārvaldes konkursā saņēmis atbalstu diviem pasākumiem 650 eiro vērtībā.

Šajā vasarā jau desmito reizi risināsies Trīs bumbu spēles, kurās komandas sacenšas minifutbolā, pludmales volejbolā un minifutbolā, un arī tā organizētāji biedrībai Fitomen ik gadu startē pašvaldības rīkotajā projektu konkursā, saņemot arī atbalstu. Šogad tie ir 650 eiro. «Kad spēles rīkojām pirmo reizi, sporta projektu konkursā pieteikties vairs nepaguvām un savākt nepieciešamo finansējumu nebija viegli. Toties tagad varam labi novērtēt, cik liels atspaids visā organizēšanā ir tas, ja jau laicīgi vari rēķināties ar kādu finansējumu. Šis pašvaldības organizētais konkurss ir tiešām lieliska iespēja jebkuram īstenot savu ideju, sevišķi vēl ņemot vērā, ka šobrīd sporta jomā naudas piesaistīšanai nav tas vienkāršākais brīdis. Viss atkarīgs tikai no paša, jo iespēja tikt pie atbalsta ir visiem,» spriež viens no Trīs bumbu spēļu rīkotājiem Kaspars Heisters.

Tāpat atbalstīta sporta spēļu turnīra Ventspils un Ventspils novada vidusskolām rīkošana, piešķirot tam 260 eiro, bet projekts 3x3 basketbola turnīrs Ventspils vidusskolu grupā zēniem atbalstīts ar 140 eiro. 500 eiro līdzfinansējums piešķirts Raita Silarāja kausa izcīņai 3x3 basketbolā. Sports projektu konkursā atbalstīti arī četri peldēšanas pasākumi – senioru sacensībās Atvasaras relakss Ventspilī (450 eiro), 8. Ventspils atklātais ziemas peldētāju salidojums Ventspils Jūras lauvas (350 eiro) un divas biedrības Ezerzeme organizētās jauniešu peldēšanas sacensības (650 eiro). Kāpšanas sporta klubs Atsaite arī šogad rīkos sacensības Ventspils Open, kurās parasti startē ne vien pašmāju, bet arī kaimiņvalstu sportisti. Šo maču rīkošanai pašvaldība piešķīrusi 300 eiro.

Ventspils Krievu biedrība saņēmusi 600 eiro Krievu nacionālo sporta veidu sporta spēļu rīkošanai, bet biedrībai Attīstības platforma YOU+ 200 eiro piešķirti, lai sarīkotu Jura Neimaņa piemiņas turnīru šahā. Atbalstu 130 eiro saņēmušas arī nūjošanas prasmju pilnveidošanas apmācības, kas Ventspilī tiks organizētas otro reizi. Paredzēts, ka tajās būs piecas nūjošanas nodarbības.

Pirmais sporta projekts (pašvaldības finansējums 500 eiro) jau tika īstenots 7. un 8. martā, kad Ventspilī notika Latvijas atklātais čempionāts kikboksā.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Krievlauks 11.03.2020, 11:49:20

    Nu protams ka, tad savadak. kārtejo reiz kautkadai tur krievu biedrībai no visu ventspilnieku maka iegruž naudu bet jaunajiem latviešu hokeistiem = 0. Nuja vēlesnas nau aiz kalniem. pa ko citu lai krievi vēlē.

  • -3
    FerdinanTs. 11.03.2020, 12:32:39

    Nu,bet sankcionētais deputāts tak, komūnists būdams sirdī,ir īstens krievmīlis.Un savus vietniekus un citas pietuvinātas personas arī piespiež sveštautiešiem izdabāt,viņu mēlē,ne valsts valodā atbildot uz jautājumiem.

  • 0
    Sporta pārvalde 11.03.2020, 13:40:43

    Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes izsludinātajā sporta projektu konkursā pieteikumus varēja iesniegt līdz š.g. 12.februārim un informējam, ka līdz norādītajam termiņam biedrība "Hokeja klubs "Venta 2002"" projekta pieteikumu neiesniedza.

  • -10
    Latvija pāri visām! 11.03.2020, 13:09:20

    Pseidotautiešiem nav apnicis murgot?
    Bet jaunie hokejisti sev uz kakla dabūjuši ne to viņus pārstāvēt spējīgāko politiķi.)

  • -7
    keda 11.03.2020, 14:50:23

    Kāds sakars šim konkursam ar hokeja atbalstu? Ka tik paķērkt...

  • -2
    Tas pats 12.03.2020, 07:24:11

    Latvieš nav vienīgie kas maksā nodokļus. Tāpat kā krievapvienīb nav vienīgie kas saņēm naud. Kā krievs tā uzreiz kādam problēm. Dažs Latviets ir pretīgāks par kriev, mongol vai tatār. Tād Latvieš pazemo mūs paš

  • -1
    AN 12.03.2020, 14:00:23

    ''projekta Basketvīruss īstenošanai''

    Vai tas esošajā situācijā ir ētiski?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: