Mazina muskuļu saspringumu, uzlabo asinsriti un emocionālo stāvokli – šādi ir ieguvumi, ko cilvēka ķermenim sniedz masāža. Ventspils poliklīnika piedāvā arī ķīniešu tradicionālās medicīnas metodes, tostarp Gua-Sha masāžu.

Ventspils poliklīnikā pieejama ārstnieciskā masāža, kuras pamatā ir klasiskās masāžas metodes. Masāža var būt nepieciešama gan pēc dažādām traumām, gan, piemēram, stājas problēmu gadījumos. Viena no problēmām ir poza, kādā cilvēks sēž, ja viņa darba diena lielākoties paiet pie datora. Šādos gadījumos būtiski, lai tiktu ievērota ergonomika, tostarp jāņem vērā, kāds ir darba galds un krēsls, kā novietots dators un vai darba procesā tiek atvēlēts laiks atpūtas pauzēm. Tieši ergonomika ir viens no faktoriem, kas rada muguras problēmas bērniem.

Masāža kā ārstniecības veids var palīdzēt dažādu slimību gadījumos, turklāt tās iedarbība nav tikai lokāla jeb uz konkrēto ķermeņa daļu – ar masāžas palīdzību tiek arī nostiprināta cilvēka imunitāte, uzlabota organisma aizsardzības spēja, kā arī iekšējo orgānu darbība un pacienta pašsajūta.

Poliklīnikas masāžu kabinetā darbojas kopumā četri sertificēti masieri – Zigurds Štelmahers, Sandra Koha, Ringolds Ozoliņš un Elīna Fišere. Pieejama vispārējā, muguras, kakla un apkakles zonas, sejas muskuļu, krūškurvja zonas, rokas un pleca zonas, kājas un gūžas zonas, vēdera, kā arī citas masāžas. Ventspils poliklīnika piedāvā masāžas gan pieaugušajiem, gan bērniem no mēneša vecuma. Viens masāžu kurss vidēji ilgst desmit reizes, bet bērniem – no desmit līdz 15 reizēm.

Ventspils poliklīnikā pieejama arī ķīniešu tradicionālā medicīna, kas patlaban strauji gūst popularitāti visā pasaulē. Pieredzējušais masieris Zigurds Štelmahers apguvis vairākas šīs medicīnas metodes, tostarp Gua-Sha masāžu, ko var dēvēt arī par skrāpja masāžu. To veic ar īpašu, no dabīga materiāla veidotu skrāpi. Uz ķermeņa parādās zemādas asinsizplūdumi, kas liecina par kādas problēmas esamību konkrētajā ķermeņa zonā. Šis masāžas veids vienlaikus ir gan diagnostika, gan arī ārstēšana, jo masāža uzlabo asinsapgādi un noņem muskuļu saspringumu.

Lai dotos uz masāžu Ventspils poliklīnikā, nepieciešams ģimenes ārsta vai rehabilitologa nosūtījums. Ja cilvēks dodas pie rehabilitologa, masāža var tikt kombinēta ar ārstniecisko vingrošanu un citām metodēm.

Ar Ventspils poliklīnikā pieejamo masāžu cenām var iepazīties poliklīnikas tīmekļvietnē ventspilspoliklinika.lv. Noteiktu diagnožu gadījumā un ar ārsta nosūtījumu bērniem pienākas valsts apmaksātas masāžas.

Ventspils poliklīnika sadarbojas ar lielāko daļu veselības apdrošināšanas kompāniju, un masāžas pakalpojuma apmaksa ērti iespējama, tiešsaistē izmantojot apdrošināšanas polisi. Proti, pacientam nav sākotnēji pakalpojums jāapmaksā no saviem līdzekļiem un pēcāk jāpieprasa atlīdzība no apdrošinātāja.

Pierakstīties uz masāžu iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruni 63622131.

Foto: Ventspils poliklīnikas pieredzējušais masieris Zigurds Štelmahers.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pipars 28.02.2020, 11:52:10

    Nu un kā tas Zigurds masē?Kādas atsauksmrs?

  • 0
    Rasma 28.02.2020, 16:02:55

    Foršs večuks. Labas rokas. Zinošs, gan ko dara, gan sajūt klientu.

  • 0
    Sandra Harmonija 28.02.2020, 19:57:50

    sievietes gados būs ekstāzē...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: