Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde ik gadu organizē Ventspils teritorijā augošo koku zāģēšanu un kopšanu, lai panāktu sakoptu dabas ainavu. Arboristi februārī sāks strādāt pie koku vainagu veidošanas, kā arī nokaltušo zaru un koku izņemšanas.

Šogad kopskaitā 450 pilsētas kokiem tiks sakopti vainagi un veidota to forma. Gada pirmajā pusē darbi tiks organizēti līdz 15. aprīlim, jo tā ir diena, kad iestājas putnu ligzdošanas laiks un kad arboristiem darbi jāpārtrauc. Izņēmums ir vējā nogāztie koki un nolauztie zari, kuru savākšana tiek nodrošināta visa gada garumā.

Pēc tam koku kopšanas darbi pilsētā atsāksies 30. jūnijā. Veicamo darbu sarakstā ieplānota to zaru pacelšana, kas iedzīvotājiem traucē pārvietošanos pa ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem. Tāpat paredzēts apzāģēt koku vainagus vietās, kur sakuplojušie zari aizsedz laternas.

Visi minētie darbi notiks ar mērķi saglabāt koku dabīgo vainaga formu un panākt pēc iespējas kuplāku to sazaļošanu. Vienlaikus tādējādi tiek sakopta pilsētvide, rūpējoties, lai pilsētā augtu veselīgi un stipri koki.

Iedzīvotāji ir aicināti ziņot par nogāztiem, nolūzušiem vai traucējošiem kokiem un to zariem, zvanot Komunālajai pārvaldei pa tālruni 63624269.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    venēcija 21.01.2020, 13:10:07

    ļoti gribētos,lai katru pavasari neskan tikai zāģis,bet tiek stādīti ari koki un krūmi.Tagad ir tik interesantas sugas un šķirnes!Bez tam,sakarā ar karstajām vasarām,nekas nav labāks par koka pavēni

  • -3
    Arnis Junge 21.01.2020, 14:56:11

    Tu - cilvēciņ, no Rīgas, kurš par Ventspili zina diez gan maz - painteresējies pie tā, kas Tev maksā naudiņu par komentāru rakstīšanu, cik talkas gadā notiek Ventspilī, kurās stāda gan kokus (un tur bija mēmās šķirnes ko stāda), ziedus, taisa putnu būrīšu talkas un vēl visādus labumus - dabai draudzīgus pasākumus. Tā kā ar šo komentāru nošāvi vairāk nekā greizi.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 21.01.2020, 15:32:13

    Informējam, ka ik gadu pilsētā notiek koku stādīšanas talkas, kuru laikā iestāda apmēram 100 jaunus kokus, kuri redzami Ventspils pilsētas ielās, iekšpagalmos un parkos. Savukārt paralēli koku stādīšanas talkām tiek realizēti iekšpagalmu labiekārtošanas projekti, kur kopā ar talku ik gadu tiek iestādīti 200 jauni koku un 300 krūmu stādi. Nokaltušo koku vietā tiek iestādīti jauni kociņi, tādēļ satraukumam nav pamata. Piemēram, iepriekšējā gada pavasarī Inženieru ielā 93 talkas laikā iekšpagalms tika papildināts ar tādiem kokiem, kā baltmizas bērziem, vidējām burvju lazdām, Japānas katsurām, sarkanlapu fizokarpiem, dažādu šķirņu jasmīniem un kļavām, un sarkanlapu parasto ievu, un Amerikas lapegli, savukārt Lidotāju ielas 18 iekšpagalms tika papildināts ar purva ozolu un sarkano ozolu, baltajiem grimoņiem, Zībolda valriekstu, vēlām ievām, pelēkām spirejām, baltmizas bērziem un Lamarka korintēm.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 21.01.2020, 15:32:18

    Tāpat ik gadu tiek organizēta Putnu būrīšu veidošanas talka, kā arī Sniegpulkstenīšu stādīšanas talka pilsētas skvēros un parkos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: