Jūrkalnes pagasta Rīvas upē tiks izbūvēts zivju ceļš, lai nodrošinātu zivju migrāciju pār bijušās papes rūpnīcas vajadzībām izbūvēto dambi. Šobrīd ir uzsākta zivju ceļa būvprojekta izstrāde.

Lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku risinājumu, kas uzlabotu lašveidīgo zivju migrācijas iespējas, kā arī tiktu saglabāta Rīvas upes tilta un tā apkārtnes ainava, šonedēļ zivju ceļa izbūves vietā pie Rīvas upes tilta notika pašvaldības, Kurzemes plānošanas reģiona un SIA Meliorprojects, kas izstrādās projektu, pārstāvju tikšanās. Sanāksmes laikā notika objekta apskate, kā arī iespējamo tehnisko risinājumu apspriede. Tika spriests arī par darbu izpildes termiņi, būves iespējamajiem tehniskajiem parametriem, darba organizācijas plānošanu, būvdarbu laikā paredzamajiem ierobežojumiem, pieļaujamajiem materiāliem un citiem jautājumiem.

Paredzams, ka būvprojekts tiks izstrādāts tuvāko četru mēnešu laikā, pēc kā pašvaldība uzsāks būvdarbu iepirkumu. Objekta būvniecību plāno pabeigt līdz 2020. gada vasarai, kad tiek plānota visu projekta Baltijas jūras reģions kā makšķerēšanas tūrisma galamērķis un tā attīstība, veicināšana un ilgtspējīga pārvaldība partneru, tajā skaitā Zviedrijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas speciālistu vizīte un jaunbūvētā zivju ceļa pie Rīvas upes tilta apskate.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: