Velotriāla kluba Karters pārstāvji īsā laikā startēja divās plašās starptautiskās sacensībās, pamanoties arī kāpt uz goda pjedestāla, bet jau šīs nedēļas nogalē sacensību sezona turpināsies.

Polijā notika Starptautiskās Riteņbraukšaņas federācijas (UCI) jauniešu spēles velotriālā. Startēja kopumā 158 braucēji vecumā līdz 17 gadiem, kas pārstāvēja 16 valstis. Dalībnieku ziņā plašākās starptautiskās sacensības. Sacensību formāts paredzēja veikt piecas dažādas kontroles sekcijas, katru divas reizes. Par veiksmīgi veiktiem vārtiem tika saņemti punkti. Latviju pārstāvēja pieci braucēji no Ventspils novada un Rīgas, bet šoreiz nevienam no viņiem neizdevās pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt labāko divpadsmitniekā. Vistuvāk fināla braucienam kā 14. pusfinālā šoreiz bija Roberts Anderšmits.

Latvijas komanda un līdzjutēji Polijā

Startē Žanis Rībens

Komanda tālāk devās uz Čehijas pilsētu Kramolinu, kur motokrosa trases teritorijā risinājās Starptautiskās Velotriāla federācijas (BIU) pasaules čempionāts divos posmos. Braucēji piebiedrojās Arvis Dermaks un Mārcis Meiers, bet Ansis Dermaks šobrīd nevar startēt traumas dēļ un asistēja brālim trasē.

Jaunākie braucēji godalgoto sarakstā nespēja iekļūt, kaut daļai izdevās uzrādīt ļoti labus rezultātus un būt top3 sacensību pirmajā aplī. Tomēr citi braucēji spēja labāk veikt sacensību otro daļu un zvirzās priekšā.

Ļoti labs starts pirmajā BIU pasaules čempionāta posmā Mārcim Meieram, kurš kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, atpaliekot no Čehija un Katalonijas sportista. Šis ir viņa pirmais starptautiskais panākums. Otrajā posmā arī kopvērtējumā Mārcim ceturtā vieta savā grupā.

Par labāko Latvijas braucēju rezultātu parūpējās nesen šī gada Latvijas čempiona titulu ieguvušais Arvis Dermaks (attēlā). Arvis jau vairākus gadus startē Elitē, absolūti spēcīgāko grupā. Šoreiz pirmajā posmā viņam otrā vieta, bet otrajā posmā augstāk vairs nav kur – Arvis pirmais. Panākts vēsturisks rezultāts, taču Arvim trūka pavisam nedaudz, lai triumfētu absolūtajā vērtējumā pašu spēcīgāko braucēju grupā. Tāpēc pēc sacensībām sportists atzina, ka sajūtas ir divējādas, jo kopumā rezultāts ir ļoti labs, taču ir arī vilšanās, ka tomēr neizdevās izcīnīt pirmo vietu kopvērtējumā.

Mārcis Meiers uz pasaules čempionāta goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Brāļi Dermaki un Meiers turpina savu Eiropas tūri, un nedēļas nogalē startēs UCI Pasauels kausā Itālijā, bet Latvijas braucēji dosies uz Grobiņu, kur notiks LRF Latvijas kausa posms.

Rezultāti
UCI jauniešu spēles velotriālā, Polija

Benjamin
14. Roberts Anderšmits

Minime
21. Markuss Karņickis
32. Rūdis Rībens

Kadeti
24. Žanis Rībens
25. Ričards Vrakins

BIU Pasaules čempionāta velotriālā kopvērtējums, Čehija

Elite
1. Vāclavs Kolāržs, Čehija 45 punkti
2. Arvis Dermaks, Latvija, 45

Juniori
4. Mārcis Meiers, 29
10. Žanis Rībens, 11

Minime
9. Markuss Karņickis, 13
12. Ričards Vrakins, 9

Benjamin
8. Roberts Anderšmits, 19

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: