22. septembrī Jūrkalnes Ugunspļavā plkst. 12. sāksies pasākums visai ģimenei "Ābolu balle ar ķiļķenu un klimpu danci". Ābolu balle Jūrkalnē notiks astoto reizi, to rīko par godu tūrisma un vasaras sezonas noslēgumam.

Ugunspļavā varēs iesaistīties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, kurās tiks pētītas un izzinātas suitu ēdienu receptes un gatavoti ēdieni, kuru galvenā sastāvdaļa būs ķiļķeni un klimpas. Savukārt kokles spēles meistarklasē būs iespēja uzzināt instrumenta vēsturi, muzicēšanas tradīcijas un to, kāda ir kokles nozīmi mūsdienās. Katram, kurš vēlēsies, būs iespēja pieskarties instrumentam, sajūtot kokles skaņu spēku.

Būs pieejama no Pūres atvesta mobila ābolu sulas spiede, kurā varēs izspiest sulu no līdzi paņemtajiem augļiem un to pasterizēt. Tirgu pārdos ābolus, koku stādus, ievārījumus, ābolu vīnu, keramiku un dažādus gardumus.

Pasākuma lustīgā daļa uzticēta etnogrāfiskā ansambļa "Maģie suiti" dziedātājām, Jūrkalnes vidējās paaudzes deju kolektīvam, koklētājiem Dacei Nastevičai un Guntim Niedoliņam. Īpašie pasākuma viesi – Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris. Vakarā notiks lielā rudens balle, muzicēs grupas "Zelta kniede" un "Neoplāns".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: