Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban veic 120 pārbaudes par to, vai partijām saņemtie ziedojumi atbilst likumam, šodien Latvijas Radio atzina KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Raituma.

Likums paredz, ka ziedojumus partijām drīkst veikt Latvijas pilsoņi un personas, kurām saskaņā ar likumu ir tiesības saņemt Latvijas nepilsoņa pasi.

Fiziskās personas drīkst veikt ziedojumus, iemaksāt biedru naudas un iestāšanās naudas no saviem ienākumiem, bet šo ziedojumu, biedru naudu un iestāšanās naudu kopējais apmērs nedrīkst pārsniegt 30 procentus no šo personu iepriekšējā kalendārajā gadā gūtajiem ienākumiem. Vienai partijai gada laikā ziedojuma apmērs nedrīkst pārsniegt 21 500 eiro.

Ziedotājam ir pienākums pēc KNAB pieprasījuma sniegt informāciju par saviem ienākumiem, naudas uzkrājumiem, parādsaistībām vai īpašumiem, kā arī iesniegt dokumentus, kas apliecina finansēšanas avotu izcelsmi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    snaiperis999 01.09.2018, 15:00:26

    Nu vot tagad,pēc tām 120 pārbaudēm vienreiz iestāsies valstī ilgi gaidītā labklājība visai tautai un īstā demokrātija arī būs klāt.Kaut nu kārtējo reizi tas knābis neieknābj sūdā,ka tas ir bijis visa savas pastāvēšanas laikā.

  • -1
    snaiperis999 01.09.2018, 19:17:37

    KNANB-korupcijas novērošanas un apkarot nespējilgais birojs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: