Spānijas pilsētā Malagā startējis pasaules čempionāts vieglatlētikā senioriem, kurā Latvijas izlases sastāvā ir arī vairāki Ventspils veterānu kluba pārstāvji.

Čempionāts notiks līdz 16. septembrim, un Latviju tajā pārstāv 73 dažādu vecumu vieglatlētikas seniori (vecuma grupas ir no 35 līdz 100+ gadiem), tajā skaitā arī vairāki ventspilnieki. Kā allaž, daudz startu ieplānojis Valdis Cela, piedaloties ne vien lēkšanas disciplīnās (kārts, augstums, tālums, trīssolis), bet arī 80 un 300 metru barjerskrējienā. Aleksejs Iļjušins sacentīsies lodes grūšanā, diska mešanā un šķēpmešanā, bet divās disciplīnās startēs Juris Baraus (300 m barjeras, 2000 m šķēršļu skrējiens), Ilga Buntika (šķēpmešana, disks), Dace Brakanska (augstlēkšana, trīssolis) un Uģis Lasmanis (augstlēkšana, šķēpmešana). Šķēpmešanas mačos uz starta izies arī Ligita Ziemane un Dainis Kūla, bet 800 metru skrējienu veiks Gatis Brakanskis.

Pirmais pie teikšanas no ventspilniekiem ticis Iļjušins, kurš M50 grupā ierindojās 14. vietā lodes grūšanā. Tikmēr pārējās Latvijas komanda jau tikusi pie četrām medaļā – trīs sudrabi, viena bronza.

Vieglatlētikas veterāniem tā šosezon ir atgriešanās Spānijā, jo martā Madridē risinājās Eiropas čempionāts telpās, kurā startēja arī astoņi ventspilnieki, izcīnot piecas zelta un trīs bronzas medaļas. Cela toreiz parūpējās par jaunu pasaules rekordu telpās pieccīņā (4575) un atkārtoja Eiropas rekordu kārtslēkšanā (3,20 m). Zeltu viņš izcīnīja arī augstlēkšanā (1,53 m) un trīssoļlēkšanā (10,36 m), bet Kūla uzvarēja šķēpmešanas sacensībās, aizmetot šķēpu 51,55 metrus tālu.

Savukārt pavisam nesen ventspilnieki lieliski aizvadīja arī Baltijas atklāto čempionātu un Latvijas meistarsacīkstes, tiekot pie liela skaita medaļu, turklāt izcēlās arī šī pasaules čempionāta dalībnieki. Tas ļauj cerēt arī uz panākumiem pasaules mērogā, lai gan nedrīkst aizmirst, ka senioru sacensībās daudz ko nosaka izmaiņas vecuma grupu sastāvā – vecāki sportisti tās pamet, jaunāki pievienojas.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionāts risinājās Austrālijas pilsētā Pērtā, uz kurieni no Ventspils devās četri sportisti (Brakanski, Cela un Kūla). Toreiz tika izcīnītas divas zelta medaļas un divas bronzas, bet Malagā ventspilnieki noteikti cer uz brangāku ražu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    keda 07.09.2018, 10:55:48

    šiem visiem cepuri nost! CE PU RI NOST! Un nepiekrītu tiem, kas smejas, ka vecākajos gados ir tikai daži konkurenti, jo tādā vecumā panākums jau ir nokļūšana šādos mačos un tikšana līdz finišam!

  • 0
    karlito 07.09.2018, 21:10:11

    Jā,visu cieņu šiem senioriem!

  • 0
    ^^—^^ 10.09.2018, 10:32:18

    Zinu, cik daudz nozīmē kustēties arī pēc gadiem labākajiem. Tāpēc visu cieņu šiem cilvēkiem, kas turpina realizēt savus mērķus, neatkarīgi no vecuma.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: