BK Ventspils basketbolisti pārbaudes turnīru Liepājā sākuši ar zaudējumu Lietuvas komandai Neptunas, bet apakšgrupas otro maču aizvadīs sestdien.

Ventspilnieki pirmssezonas pārbaudes turnīrā Liepājā piedalīsies jau septīto reizi, tiesa, šogad tam atkal būs citāds nosaukums – pirms tam komandas cīnījās par Liepājas Olimpiskā centra vai Liepājas papīra kausu, bet šogad tas būs Wind Basket. Šogad turnīrā piedalīsies sešas komandas, kas sākotnēji tiks sadalītas divās grupās. Ventspilnieku pretinieces pirmajā posmā būs pagājušās sezonas Lietuvas trešā spēcīgākā komanda Neptunas un VTB līgas komanda no Krievijas Parma.

Wind Basket turnīrā otrajā grupā spēlē mājinieki liepājnieki, VEF un VTB līgas komanda Samara. Līdz sestdienai tiks izspēlētas apakšgrupu spēles, bet svētdien komandas dalīs vietas – grupu spēcīgākās komandas cīnīsies par galveno kausu, otrās vietas ieguvējas – par bronzu, bet atlikušās divas noskaidros piektās vietas ieguvēju.

Ventspils uz turnīra pirmo maču devās bez Riharda Lomaža un Ronalda Zaķa, kas joprojām ir izlases treneru rīcībā, mačam pieteikts nebija Jānis Bērziņš, bet laukumā tā arī neizgāja Jānis Antrops un Džo Alredžs. Pie ilgāka spēles laika tika jau pērn galvenajā komandā iespēlētie Kristaps Ķilps un Artūrs Grīnbergs, un laukumā pabija arī citi Ventspils sistēmas jaunieši – Reinis Krūmiņš, Ralfs Ērkšķis, Rinlads Vitoļskis. Neptunas pretī lika visus pamatspēkus, bijušos ventspilniekus Lorenco Viljamus un Džeraju Grantu ieskaitot.

Spēle ar šādiem sastāviem ventspilniekiem bija laba skola, bet īsti cīņa gan nesanāca – pēc pirmās ceturtdaļas -4 (19:24), pēc puslaika jau desmit punktu (32:42), bet spēles beigās jau gandrīz 20 punktu deficīts 62:80. Rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Entonijs Bīns, 15 sameta Lauris Blaus, bet 12 – Ingus Jakovičs.

Wind Basket kalendārs
7. septembris, piektdiena

17 B grupa. Parma – BC Neptunas
19.30 A grupa. VEF – Samara

8. septembris, sestdiena
16 B grupa. Parma – Ventspils
18.30 A grupa. Samara – Liepāja

9. septembris, svētdiena
11 Spēle par 5.-6. vietu turnīrā (A3 – B3)
13.15 Spēle par 3.-4. vietu turnīrā (A2 – B2)
15.30 Spēle par 1.-2. vietu turnīrā (A1 – B1)

Spēles tiešraidēs translē Sportacentrs.com.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    sūds 07.09.2018, 21:37:40

    Tad jau viss kārtībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: