25. augustā Piltenē notiks Latvijas čempionāts 10 km šosejas skrējienā un Ventspils novada atklātais čempionāts 10 km un 5 km šosejas skrējienā un 5 km nūjošanas distancē. Skries arī bērni. Viņi distancē dosies plkst. 14, pieaugušie – plkst. 15.45.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma skrējienu atjaunoja 2016. gadā. Pasākuma iniciatori ir labi pazīstamie sportisti Aigars Matisons un Valērijs Žolnerovičs. Viņu iniciatīvu atbalsta ne tikai Latvijas Vieglatlētikas savienība un Ventspils novada pašvaldība, bet arī vairāki uzņēmēji un privātpersonas, rūpējoties par to, lai pasākuma dalībnieki saņemtu balvas. «Šis skrējiens», kā norāda Aigars Matisons, «ir vienīgais publiskais skriešanas pasākums Ventspils novadā, tāpēc ļoti vēlamies tajā iesaistīt pēc iespējas vairāk mūsu novada cilvēku. Vieglatlētikas savienība mums uzticējusi rīkot Latvijas čempionāta 10 km šosejas skrējienu. Trase vīsies cauri Piltenes centram, viena apļa garums būs pieci kilometri ar vertikālo kritumu pieci metri. Tas nozīmē, ka trase ir ļoti ātra un iespējams sasniegt ļoti labus rezultātus. Pagaidām visās distancēs pieteikušies ap 300 dalībnieku, bet, zinot pēdējā brīža pieteikšanās drudzi, prognozējam, ka sestdien, 25. augustā, uz starta būs vairāk nekā 600 dalībnieku.»

Paredzams, ka Piltenē startēs tādi labākie Latvijas sportisti kā Ilona Marhele no Alūksnes, kura šogad Berlīnē piedalījās Eiropas čempionātā, Anita Siliņa no Preiļiem, Gundega Heidingere no Ogres, cēsiniece Lelde Neimande, Karīna Helmane-Soročenkova, Kitija Valtere no Līvāniem, Guna Ģērmane no Gulbenes, mūsu ātrākā novadniece Laura Čakle. Vīru konkurencē būs interesanti pavērot, kā startēs vairākkārtējais olimpietis un Latvijas rekordists maratonā un pusmaratonā Valērijs Žolnerovičs, pagājušajā gadā viņš laboja Piltenes skrējiena rekordu. Uz starta dosies arī Reinis Hartmanis no Grobiņas – 2016. gada uzvarētājs Piltenes skrējienā 10 km distancē, Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Vējš-Āboliņš no Gulbenes, kurš, tāpat kā Dmitrijs Serjogins no Rīgas, Kristaps Bērziņš no Kuldīgas, Kristaps Kaimiņš no Ogres, Renārs Roze no Ogres, Artūrs Niklāvs Medveds, ir viens no labākajiem garo distanču skrējējiem Latvijā.

Piešķirot balvas, skrējiena rīkotāji sveiks ne tikai Latvijas čempionāta 10 km distancē uzvarētājus – vīriešus, sievietes, juniorus un juniores –, bet arī ātrākos Ventspils novadā deklarētos skrējējus sieviešu un vīriešu konkurencē 10 km un 5 km distancē. 100 ātrākie skrējēji 10 km distancē saņems lielas medaļas, pārējiem tās būs mazākas, bet 1.– 6. vietas ieguvējus 10 km distancē apbalvos ar naudas balvām. Arī par jaunu trases rekordu ir sarūpēta naudas balva. Visās vecuma grupās 1.–3. vietu ieguvēji saņems Ventspils novada čempionāta kausus un sponsoru balvas. Skrējiena uzvarētāju vārdus iegravēs īpašā kausā, ko 2016. gadā pasākumam dāvināja Ventspils novada domes deputāti. 5 km nūjotāji arī izcīnīs Ventspils novada čempionāta kausus, apbalvos 1.–6. vietu ieguvējus jauktajā grupā. Bērnu skrējiena 1.–3. vietu ieguvēji saņems Ventspils novada kausus un sponsora balviņas. Pēc skrējiena visi sacensību dalībnieki tiks pacienāti ar desiņām un kāpostiem. Pasākuma noslēgumā sacensību dalībnieki varēs piedalīties loterijā, iegūstot vērtīgas balvas.

Organizatori aicina Ventspils novada uzņēmējus atbraukt uz Pilteni un piedāvāt savu produkciju skrējējiem un ciemiņiem, kuri piedalīsies skaistajos skriešanas svētkos.

Pieteikties pasākumam var mājaslapā www.ventspilsnovads.lv vai www.sportlat.lv.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Arija Emilija Reimane-Dewar 14.08.2018, 19:59:06

    Turaties, piltenieshi...tureshu ikshkus ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: