18. augustā plkst. 16 Ugāles luterāņu dievnamā sāksies ērģeļmūzikas koncerts. Ērģeles spēlēs Ivans Carjovs (Maskava), dziedās baritons Antons Varencovs (Maskava).

Ivans Carjovs ir Maskavas Valsts P. Čaikovska konservatorijas ērģeļu klases students. Viņš jau ieguvis laureāta balvas vairākos starptautiskos ērģelnieku konkursos, pastāvīgi koncertējis gan Krievijā, gan ārvalstīs. Antons Varencovs ir Maskavas Valsts akadēmiskā bērnu muzikālā teātra vadošais solists, Volgogradas Muzikālā teātra un Maskavas Filharmonijas solists. Paralēli šim darbam viņš aktīvi koncertē, uzstājoties ar soloprogrammām. Antona Varencova īpašo interešu lokā ir renesanses un baroka mūzika.

Abi mūziķi ir apvienojušies duetā "Die fahrende Gesellen" jeb "Ceļojošie zeļļi". Šis nosaukums radies, kad viņi izpildīja G. Mālera ciklu "Ceļojošā zeļļa dziesmas". Duets ir sniedzis koncertus daudzās Krievijas pilsētās, kā arī ārzemēs – Latvijā, Igaunijā, Čehijā, Vācijā, Austrijā.

Koncertā Ugāles baznīcā skanēs J. S. Baha, N. Brunsa, Dž. Freskobaldi ērģeļmūzika, kā arī pazīstamas baroka laikmeta ārijas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Jānis Kalniņš 14.08.2018, 21:55:55

    Šodien mūziķi bija mēģināt. Ļoti sirsnīgi cilvēki, pie tam profesionāli. Sajūsmā par mūsu ērģelēm, ļoti patika Ventspils. Koncerts būs labs. Visi aicināti!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: