Ceturtdien, 2. augustā, plkst. 18 Pārventas bibliotēkā tiks atklāta fotogrāfa Jura Presņikova fotoizstāde „Mana Ventspils. Ventspils 150 fotogrāfijās”. Darbos galvenokārt atspoguļota Ventspils 80. un 90. gados, bet divās fotogrāfijās skatāma mūsu pilsēta pagājušā gadsimta 20. gados. Ir arī vairāki pavisam nesen tapuši fotodarbi.

Izstādes fotogrāfijas ir no Jura Presņikova personīgā arhīva, bet divas – 20. gadu fotogrāfijas – viņš saņēmis, nezinot, kas ir to autors.

Presņikovs stāsta, ka fotoizstāde būs kā atgādinājums tam, kāda Ventspils bijusi pirms vairākiem gadiem. „Ventspils ir skaisti sakopta, visi fotogrāfijās rāda to, kāda pilsēta ir šodien, bet bez pagātnes nav nākotnes, tāpēc būs interesanti aplūkot fotogrāfijas un salīdzināt, kāda pilsēta ir bijusi agrāk un kāda tā ir šobrīd,” atklāj Juris Presņikovs.

Juris Presņikovs ar fotografēšanu sāka nodarboties 1975. gadā. Viņa fotoizstādes bijušas apskatāmas ne tikai Ventspilī un daudzviet citur Latvijā, bet arī Zviedrijā – 1989. gadā. Fotografēšana Jurim ir gan hobijs, gan darbs. Šobrīd viņš ir arī aktīvs fotokluba „Moments” biedrs.

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz 4.septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: