Lai izvērtētu apaļā jūrasgrunduļa zvejas iespējas rudens periodā un sniegtu zinātniski pamatotu rekomendāciju Zemkopības ministrijai, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” sadarbībā ar piekrastes zvejniekiem plāno veikt apaļā jūrasgrunduļa pētniecisko zveju.

Pētnieciskās zvejas veikšanai institūts aicina pieteikties zvejniekus un zvejas uzņēmumus, kas veic zveju Rucavas, Nīcas, Medzes, Vērgales, Sakas, Jūrkalnes, Užavas, Vārves, Tārgales pagastos, kā arī Ventspils un Liepājas pilsētās.

Pētnieciskās zvejas veikšana paredzēta no 15. augusta līdz 31. oktobrim. Lai pieteiktos pētnieciskajai zvejai, zvejniekam vai zvejas uzņēmumam līdz 10. augusta plkst. 13 institūtam jāiesniedz parakstīts pieteikums to nosūtot e-pastā bior@bior.lv ar norādi “Apaļā jūrasgrunduļa pētnieciskā zveja”.

Katra pagasta vai pilsētas teritorijā pētniecisko zveju veiks ne vairāk kā viens zvejnieks vai zvejas uzņēmums. Ja vienā pagastā vai pilsētā būs pieteikušies vairāki zvejnieki (zvejas uzņēmumi), tad priekšroka būs tam, kam 2018. gadā ir bijusi lielāka apaļā jūrasgrunduļa kopējā nozveja.

Informācija par pētnieciskās zvejas nosacījumiem un pieteikšanās kārtību atrodama ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: