Ventspils olimpiskās vienības šķēpmetējs Rolands Štrobinders Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, finālā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 76,59 metrus tālu un palika 11. vietā. Par čempionu kļuva olimpiskais čempions Tomass Rēlers.

Pirmajā metienā Rolands šķēpu raidīja 75,76 metrus tālu, kas bija vien devītais rezultāts. Tiesa, diviem galvenajiem favorītiem Tomasam Rēleram un Johanesam Feteram pirmie metieni nemaz netika ieskaitīti. Otrajā mēģinājumā Štrobinders tikai nedaudz uzlaboja rezultātu - 76,59 metri. Trešajā piegājienā Rolandam rezultāts netika ieskaitīts, līdz ar to kļuva skaidrs, ka Štrobinders savā trešajā Eiropas čempionātā ieņēmis 11. vietu.

Štrobinderam šis bija trešais Eiropas čempionāts un pirmo reizi izdevās iekļūt finālā. Pirms diviem gadiem Amsterdamā Rolands palika bez rezultāta, bet 2014. gadā ar 76,16 metriem Štrobinders finālā netika un palika 16. vietā sacensību kopvērtējumā.

Cīņā par medaļām izteikti favorīti bija vācieši, un galvenais favorīts Tomass Rēlers jau ar trešo metienu pieteicās zeltam - 89,47 metri. Olimpisko čempionu neviens tā arī nepārspēja, bet tuvākais sekotājs bija cits vācietis - Andreass Hofmans ar 87,60. Augstāko sasniegumu karjerā izcīnīja igauņu sportists Magnuss Kirts, kurš jau pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 85,96 metrus tālu. Ar to arī pietika bronzas izcīnīšanai.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā piedalās Ventspils olimpiskās vienības sportisti Madara Palameika (šķēpmešana), Rolands Štrobinders (šķēpmešana), Lauma Grīva (tāllēkšana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Arnis Rumbenieks (50 km soļošana) un Jānis Leitis (400 m skriešana).

Ventspils olimpiskās vienības sportistu starti:

10. augustā plkst. 11:30 Mareks Ārents (kārtslēkšana) - priekšsacīkstes;

10. augustā plkst. 21:25 Madara Palameika (šķēpa mešana) - fināls;

12. augustā plkst. 20:10 Mareks Ārents (kārtslēkšana) - fināls.

Visus mūsu sportistu startus būs iespējams vērot LTV 7 kanālā!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Māris 10.08.2018, 14:07:37

    Mjā 13metrus aiz līdera, nu visi nevar būt pirmais.Ja nevar aizmest vismaz 85 metrus, diezvai ir lietderīgi braukt uz čempi, lai gan pieredzes pēc, varbūt.

  • 0
    karlito 10.08.2018, 16:42:39

    Protams,rezultats nekāds...To saprot gan pats Rolands gan visi pārējie...Ja tehnika klibo,tad uz normālu rezultātu var necerēt..jāizdara secinājumi un viss būs ok!

  • 0
    Ervins Melngalvis 29.08.2018, 18:22:12

    Erudīcijas jautājums no kuras Jamaikas pilsētas vai ciema Usens Bolts ir? No kurām Vācijas pilsētām ir vācu šķēpmetējiTomass Rēlers,Andreass Hofmans ?
    Nevienā no šiem oficiāliem saitiem
    LOK profils
    IAAF profils (angliski)
    Twitter profils
    Instagram profils. Nav minēts ka īs portists tādā vai šitādā formā vai veidā pārst'v OC Ventspils vai kaut kā citādi nes Ventspil vārdu paaulē? Kurša paskaidros kādā veidā šie un citi augsta klases sporti, ne Ventspils iedzīvotāji , bet par Ventspils pašvaldības naudu finansēti nes Ventspils vārdu pasaulē?Cik zinu OS, PČ,EČ, un zem IAFF karoga sportits pārtāv valsti!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: