Ventspils novada pašvaldība vēl nav aprēķinājusi Valdgales ugunsgrēka radītos zaudējumus un izdevumus, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Mucenieks pastāstīja, ka glābēju un citu iesaistīto personu ēdināšanu nodrošina Ventspils novada pašvaldība, bet par ēdiena piegādi rūpējas Valsts meža dienests (VMD).

Tāpat nelielā platībā cietis Ventspils novada pašvaldībai piederošais mežs, taču nodarītie postījumi nav lieli, atzina Mucenieks. Patlaban gan nav iespējams mežā iekļūt, tāpēc zaudējumi tiks aprēķināti pēc ugunsgrēka likvidēšanas, viņš skaidroja.

Novada Stiklu ciemā pēc evakuēšanās vēl nav atgriezušies aptuveni 20 iedzīvotāji. Tāpat joprojām Ancē izmitināti Stiklu bērnunama audzēkņi, kas bērnunama ēkā varētu atgriezties pēc dažām nedēļām.

Mucenieks stāstīja, ka bērnunama telpas nav stipri piedūmotas, jo tās tika slēgtas uzreiz pēc evakuācijas, tāpēc tajās būs nepieciešama vien izvēdināšana. Viņš skaidroja, ka bērni uz Stikliem netiek vesti arī tāpēc, ka ciematā izvietots ugunsgrēka dzēšanas štābs, un bērni var traucēt tā darbu vai apdraudēt savu drošību, apmeklējot ugunsgrēka vietu.

Izdevumus, kas radušies ugunsgrēka dēļ, pašvaldībai solījusi atlīdzināt gan valsts, gan VMD, apgalvoja Mucenieks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka svētdien gandrīz divas stundas nolijušais lietus ugunsgrēka dzēšanas darbu vietā deva nelielu atspaidu dzēšanas darbos. Nakts laikā joprojām dažviet notika gruzdēšana, bet degšana ar atklātu liesmu netika novērota. Pirmdien turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Soross 08.08.2018, 12:36:02

    Lūk, ko ikvienam der izlasīt! Kas patiesībā darījās ugunsgrēka vietā!

    http://www.pietiek.com/raksti/ar_lielu_energiju_un_milzu_sasutumu_brivpratiga_paliga_piezimes_no_kurzemes_mezu_ugunsgreka

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: