Saistībā ar ogļu putēšanu AS "Ventspils Tirdzniecības ostas" akmeņogļu kraušanas un uzglabāšanas vietās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards šodien, 23. jūlijā no atvaļinājuma izsauks Valsts vides dienesta (VDD) ģenerāldirektori Ingu Koļegovu.

Gerharda padomniece Santa Vaļuma sacīja, ka, neraugoties uz "Ventspils Tirdzniecības ostai" izvirzītajām papildu prasībām, ministrs šodien no atvaļinājuma izsauks VVD ģenerāldirektori, lai rastu labāko risinājumu situācijai.

Kā ziņots, VVD iepriekš paziņoja, ka pēc tikšanās ar "Ventspils Tirdzniecības ostas" pārstāvjiem dienests uzņēmumam izvirzījis papildu prasības ikdienas saimniecisko darbību veikšanai.

Tikmēr Ventspils mērs Aivars Lembergs sociālajā tīklā "Twitter" apgalvoja, ka sarunās, kas notikušas Ventspils Tirdzniecības ostas telpās, neesot ielaists Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, Ventspils brīvostas valdes loceklis Didzis Ošenieks.

VVD Ventspils reģionālā vides pārvalde (RVP) devusi uzņēmumam papildu rīkojumus ar mērķi nodrošināt, lai tā saimnieciskā darbība neradītu vides piesārņojumu un nepazeminātu apkārtējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Līdz ar to turpmāk, veicot akmeņogļu grēdu mērījumus, tos vajadzēs dokumentēt. Uzņēmumam tieši pretim ogļu uzglabāšanas vietai jāizvieto viena monitoringa stacija, kā arī jāizveido video novērošanas sistēma ogļu izkraušanai un kuģu iekraušanas kontrolēšanai. Šie uzdevumi uzņēmumam jāizpilda līdz augusta vidum.

VVD Ventspils RVP un Ventspils Tirdzniecības ostas pārstāvji iepriekš kopīgi apsekoja uzņēmuma akmeņogļu kraušanas un uzglabāšanas vietas. Ostā bija iespējams pārliecināties, ka teritorijā esošās ogļu grēdas laista divas tehnikas vienības.

Arī Ventspils Tirdzniecības ostas pārstāve Inese Ozoliņa pauda, ka tikšanās ar VVD Ventspils RVP pārstāvjiem notika konstruktīvā gaisotnē un tika meklēti risinājumi aktuālo vides problēmu risināšanai.

Kā ziņots, Ventspilī norisinājās pēc VVD Ventspils RVP iniciatīvas rīkota tikšanās ar Ventspils tirdzniecības ostas pārstāvjiem, lai apspriestu iespējamos risinājumus ogļu putēšanas ierobežošanai ostas teritorijā.

Pilsētas vadība vērsusies arī pie ministra Gerharda, norādot, ka VVD darbs un Ventspils tirdzniecības ostas darbības ir nepietiekamas, lai novērstu ogļu putēšanu.

Tāpat dome pieprasa nodrošināt maksimālu sabiedrības informēšanu par pasākumiem ogļu putēšanas ierobežošanai konkrētā uzņēmuma teritorijā, kas vienīgais Ventspilī atklātā veidā pārkrauj akmeņogles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: