XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos piedalīsies arī Ventspils novada pārstāvji. Novada ļaudis kopā ar pašvaldības vadītājiem dosies svētku dalībnieku gājienā Rīgas ielās un uzgavilēs skatītājiem, kuri sveiks viņus, vērojot krāšņo gājienu.

Uz Rīgu dosies 194 dalībnieki, kuri pārstāvēs 12 kolektīvus: etnogrāfisko ansambli "Maģie suiti", folkloras kopas "Pūnika", "Sītava", "Kāndla", "Urdava", pūtēju orķestri "Ugāle", Ances vidējās paaudzes deju kolektīvu "Ance", Ances senioru deju kolektīvu, Ugāles vidējās paaudzes deju kolektīvu "Spiekstiņi", jaukto kori "Eglaine", Usmas vidējās paaudzes deju kolektīvu "Usma" un Vārves vidējās paaudzes deju kolektīvu "Vāruve".

Vidējās paaudzes deju kolektīva "Ance" dalībnieki piedalījās īpašā atlases konkursā, lai varētu uzstāties koncertā "Vēl simts gadu dejai", svētkos savu vietu atradīs arī pārējie Ventspils novada pārstāvji, kuri dejos, dziedās un muzicēs vairākos koncertos.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks novēl katram XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībniekam sarīkojumos izbaudīt to, ka šis ir īpašs gads – mēs svinēsim Latvijas valsts simtgadi. Uzstāties šajā zīmē ir īpašs gods: "Lai mūsu novada pārstāvjiem svētkos izdodas iegūt pozitīvas emocijas, lai ir labs laiks, lai ir lepnums par paveikto un visi dalībnieki atgriežas mājas priecīgi, laimīgi un gandarīti. Iespēja piedalīties Dziesmu un Deju svētkos ir augstākais novērtējums – izbaudiet to!"

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Skuja,Vilis 25.06.2018, 20:37:03

    Dejotāju gana,tas tiesa.
    Bet kur dziedātāji?Vīru koris "Zītars",sieviešu koris "Madara"?
    Vārves ciema un Ugāles ciema jauktie kori?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: