Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldi un Valsts policiju novērsa divu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas kravā ar mēbelēm.

Līgo dienā, 23. jūnijā, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu, muitas amatpersonas padziļinātai pārbaudei novirzīja kādu automobili ar mēbeļu kravu.

Padziļinātās kontroles laikā tika atklāts, ka starp iepakojumiem ar mīkstajām mēbelēm atrodas kastes ar cigaretēm. Kopumā kravā atradās 200 kartona kastes ar cigaretēm "Prince". Kontroles rezultātā tika izņemti divi miljoni cigarešu "Prince" ar uzrakstiem zviedru valodā un bez akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    snaiperis999 26.06.2018, 15:04:30

    Uzsākta lietvedība administratīvā kārtā,nodoti materiāli par kriminalprocesa uzsākšanu,sviests kaut kāds.Ka tik kaut kā parosīties,tādējādi radot iespaidu ka baigi strādā
    It sevišķi tas attiecas uz nelegālām cigaretēm.Visai šai lietai ir ,,jāravē,, iemesls pašā saknē-ir jāsamazina cigarešu cenas uz pusi,lai vienmēr tās ir zemākas par kontrabandas cenām un problēma atrisināsies.Valstī ir daudz smēķētāju un lielākā daļa no viņiem dzīvo zem nabadzības robežas,kuri pat nedomājot pirks kontrabandu-tikai dēļ cenas.Diez vai šeit kaut kas mainīsies,kamēr pie varas būs cilvēki,kuriem kampšana ir prioritāte,kā arī daudzas citas cūcības,kuras var īstenot ar likuma spēku.

  • -1
    No malas 26.06.2018, 16:25:27

    Krava taču gāja prom no Latvijas,uz Zviedriju,ne tā?Tad kāpēc kaut ko aizkavēt,lai zviedreļiem tiek!

  • -1
    Beshenij Karasj 26.06.2018, 17:56:25

    Ehhh žēl -ja nonāktu Zviedrijā/Norvēģijā 40 eiriki par kreisajām cigām blokā garantēts (((( Ir vieglāki ceļi izvest lielus daudzumus nevis riskēt braukt uz prāmi un gan jau arī kāds maita stukačoks pie vainas bija!

  • -3
    krustmateflorence 26.06.2018, 18:45:27

    KAMĒR LATVIJĀ NEBŪS CILVĒKA CIENĪGAS ALGAS-PENSIJAS UN PABALSTI,TIKMĒR KONTROBANDA AUGS AUGUMĀ,JO IR SIMTIEM VARIANTU -KĀ TAI VAIROTIES.

  • -1
    Nif nifs 27.06.2018, 09:17:20

    Iesākumā pietiktu, ja samazinātu nenormālo nodokļu slogu. Vai vismaz krietni paceltu neapliekamo minimumu, no kura tās deviņas ādas plēš. Ar šogadējo reformu nekas labāk nekļuva, ka tik ne otrādi.

  • -2
    snaiperis999 26.06.2018, 19:12:15

    Nu re,florencei arī reizēm ieslēdzas loģiskais funktieris.
    Ceru,ka to tik tiešā rakstīja florence.

  • -2
    krustmateflorence 27.06.2018, 11:31:18

    Nēsmu no akmens,kaut man netrūksts ne nieka,man sirds sāp par to, kas šeit Latvijā notiek.
    Liela netaisnība valda,tiek likumi cepti,kā pankūkas.

    Liela daļa cilvēku ir spiesti dzīvot lielā nabadzībā.
    katru dienu man lūdz kāds pēc palīdzības,īpaši tas izpaužas mēneša beigās,kad daudziem pat nav naudas ko maizi nopirkt,jo pensija vai alga ir katastrofāli zema.

    Tāpēc arī katru dienu, kāds cilvēks pamet dzimteni,jo šeit neredz savas dzīves uzplaukumu.

  • -1
    Pornieks 12.07.2018, 11:10:34

    Patiešām?!
    Belomor Kanal mūsu izvēle?!?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: