Zviedrijas pilsēta Eskilstunā aizvadīts Eiropas čempionāts galda hokejā, kurā pie sudraba medaļām tika ventspilnieki Elēna Rācenāja, Laima Kamzola un Elvijs Siliņš.

Čempionātā piedalījās vairāk nekā divi simti spēlētāju no 17 valstīm, trīs dienās sadalot desmit medaļu komplektus. Latvijas izlases sastāvā startēja septiņi Jaunrades nama komandas spēlētāji.

Sieviešu komandu turnīrā Latvija iekļuva finālā, kurā gan atzina mājinieces Zviedrijas pārākums, lai gan grupas turnīrā mūsu meitenes bija labākās. Latvijas izlases kvartetā startēja arī Jaunrades nama komandas spēlētājas Elēna Rācenāja un Laima Kamzola, kurām bija arī cerības pacīnīties par medaļām dāmu konkurencē. Abas turnīrā, kurā startēja 18 spēlētājas, iekļuva ceturtdaļfinālā (labāko astoņnieks), ko Rācenāja pārvarēja, ar 4:1 pieveicot Hannu Ivancovu no Ukrainas. Kamzolai ar tādu pašu rezultātu nācās piekāpties Karolīnai Eriksonei no Zviedrijas, noslēdzot čempionātu piektajā vietā. Pusfināla sēriju līdz četrām uzvarām Elēna sāka ar diviem panākumiem, taču tās turpinājumā tomēr nācās atzīt Krievijas spēlētājas Ksenijas Obojevas pārākumu. Cīņā par bronzu pretī nāca Eriksone, kura spraigā cīņā arī izcīnīja uzvaru 3:2, ventspilnieci atstājot ceturtajā vietā. Rācenājai šis bija trešais Eiropas čempionāts, un ar katru gadu viņas rezultāti progresē – pirmajā čempionātā viņa ieņēma septīto vietu, pērn bija piektā.

Open komandu nominācijā teicamu turnīru aizvadīja Latvijas izlase ar Elviju Siliņu ierindā. Priekšsacīkstēs pārliecinoši tika pieveikti visi konkurenti, ceturtdaļfinālā krita Čehija, bet pusfinālā – arī strauji progresējošā Ukraina. Finālā pretī stājās Krievijas komanda, ko pirms četriem gadiem Rīgā izdevās pieveikt, taču šoreiz pārāki bija kaimiņi. Junioru komanda, kurā spēlēja Alvis Siliņš un Elvis Arhinovičs, ceturtdaļfinālā piekāpās zviedriem, bet cīņā par piekto vietu apspēlēja Igauniju.

Veterānu komanda ar Aleksandru Žernovoju sastāvā grupu turnīru noslēdza otrajā vietā, bet turpinājums tik sekmīgs nebija un Eiropas čempionātā nācās finišēt septītajā pozīcijā.

Junioru mačos sacentās 36 jaunie galda hokeja censoņi, bet no katras apakšgrupas 18 spēlētājiem izslēgšanas mačos tika vien četri. Diemžēl mūsu spēlētājiem iekļūt ceturtdaļfinālā neizdevās. Vistuvāk tam bija Siliņš, kuru tikai trīs punkti šķīra no cīņām par medaļām – viņam sestā vieta grupā un 12. kopvērtējumā. Arhinovičs čempionātu noslēdza 17. vietā. Veterānu nominācijā sacentās 45 vecmeistari, bet Žernovojam grupu turnīrā pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu spēcīgo skaitā. 2. divīzijā viņš finišēja otrais, čempionātu noslēdzot 26. vietā. Open kategorijā startēja trīs ventspilnieki – brāli Siliņi un Edžus Kaņeps. Vislabāk veicās Elvijam, kurš 128 spēlētāju konkurencē ieņēma 37. vietu, Edžus finišēja desmit vietas zemāk, bet Alvis kopvērtējumā ieņēma 68. vietu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Margrieta. 22.06.2018, 19:21:33

    Vajadzētu gan zem bildēm likt apakšā parakstus,ja tajās redzami vairāki cilvēki.
    Es,piemēram,nesaprotu,kurš bildē ir Elvijs Siliņš.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: