11. novembrī Ventspilī tiks atzīmēta Lāčplēša diena ar pasākumiem, kuru laikā visiem būs iespēja godināt Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņu.

Plkst. 16.00 Ventspils Esplanādē (laukumā pie Ventspils domes) ikviens aicināts piedalīties piemiņas brīdī un nolikt ziedus pie Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas stēlas.

Plkst. 16.30 Lāpu gājiens no Ventspils Esplanādes līdz Meža kapiem un piemiņas brīdis pie Baltā krusta. Iedzīvotāji aicināti ierasties ar lāpām, vairojot kopības sajūtu un simboliski pasakoties valsts brīvības cīnītājiem. Lāpu gājiena maršruts: Ventspils Esplanāde – Jūras iela – Saules iela – Aizsaules iela – Meža kapi.

Pēc gājiena ap plkst. 17.00 Meža kapos pie Baltā krusta sekos kopīgs piemiņas brīdis kopā ar gājiena dalībniekiem un jaukto kori “Kaiva”.

Plkst. 18.30 Reņķa dārzā folkloras kopa “Laipa” tradicionāli visus ielūdz uz kopīgu ugunszīmes veidošanu, radot “Dzīvības zīmi” no līdzi atnestām svecītēm.

1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmējam kā Lāčplēša dienu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 09.11.2023, 14:16:12

    https://youtu.be/YU6xqU83xhA

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: