14. oktobrī plkst. 16 Kultūras centrā dziesmu ansamblis ''Ventiņ'' aicina uz 35 gadu jubilejas koncertu. Tradīcijām bagātais ansamblis unikāls ar to, ka visus darbības gadus veicinājis Latvijas vērtības – Ventspils vietējās kultūras un valodas pārmantošanu, saglabājis un popularizējis unikālo ventiņu dialektu.

Jubilejā uzaicināti bijušie ansambļa vadītāji, dalībnieki, sadarbības partneri, draugu kolektīvi – “Ventspils Blūmīzeristi”, vokālais ansamblis “Ķipari”, folkloras kopa “Laipa”, Puzes folkloras kopa “Sītava”, Užavas vokālais ansamblis “Saiva”, Popes folkloras kopa “Pūnika”, Tārgales folkloras kopa “Kāndla", Piltenes folkloras kopa “Pill-tīn”, lībiešu dziesmu ansamblis “Rāndalist”, vokālais ansamblis “Rudens roze” un sieviešu senioru koris “Ziemeļzvaigzne”.

“Ventiņ” teic tā: “Pe mums Ventiņes to tāmnik dialekt vel var dzierdet, jo i cilēk, kas vel tā rune. Mēs a to lepojas, stāst un dzied par sav dzīv. Patreiz mēs i vieniges ansambls Latvija un pasaule, kas dzied ventiņ mēle. Mēs 14. oktobrī svinēs sāv 35 gād jubilej un aicin pilsēts ventiņs ciemos”.

“Ventiņ” kā ansamblis savu darbību sāka 1978. gadā, kad sanāca pulciņš dziedāt gribošu sievu un vīru. Pirmā tā vadītāja bija Ināra Salava. 1993. gadā vadību pārņēma Regīna Lapsiņa. Viņas vadībā kolektīva repertuārā parādījās senās ventiņu dziesmas un ziņģes. Ansamblis mainīja muzicēšanas virzienu un kļuva par dziesmu ansambli. 2000. gadā par ansambļa daudzveidīgo repertuāru rūpējās vadītājas Marita Koha un Rasma Petmane. No 2006. gada ansambļa vadītāja ir Dina Bāne, bet no 2021. gada Ilga Porniece. Ansamblis ir piedalījies visdažādākos pasākumos un koncertos Latvijā, Lietuvā, Polijā, Vācijā, Zviedrijā, Šveicē, vairākos festivālos “Baltica” un šogad XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos.

Jubilejas koncertā ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: