Ventspils Piedzīvojumu parka Petanka laukumos noslēgušās Ventspils pilsētas 12. atklātā čempionātā petankā sacensības TIR disciplīnā un vienspēlēs. Tradicionāli, Ventspils čempionātā vienotā konkurencē cīnās gan sievietes, gan vīrieši.

TIR jeb precizitātes metienu sacensību dalībnieki sākotnēji aizvadīja divu kārtu metienu sērijas, lai noteiktu astoņus labākos, kas aizvadīs finālturnīru. TIR sacensības tiek organizētas pēc starptautiskajiem noteikumiem - dalībniekiem ir noteiktā secībā un attālumos jāizsit dažādās  kombinācijās izvietotas bumbas vai kašonets, par precīziem metieniem saņemot punktus.

Ceturtdaļfināla sacensības uzvarēja Raido Blumbergs, Agita Puriņa, Andris Padrevics un Inga Apmane. Pusfināla metienu sērijā Raido Blumbergs bija precīzāks par Ingu Apmani, bet Andris Padrevics uzvarēja Agitu Puriņu. Atbilstoši TIR sacensību tradīcijai, pusfinālu zaudētāji tālāk nespēlē un saņem nopelnītās bronzas medaļas. Fināla sacensībā ar atzīstamu rezultātu - 37 izcīnītiem punktiem, Raido Blumbergs pārspēja vēl nesen Latvijas čempionāta TIR disciplīnā bronzas medaļu izcīnījušo Andri Padrevicu.

Savukārt, vienspēļu disciplīnā, dalībnieki sākotnēji aizvadīja apļa turnīru, pēc kura astoņi labākie izspēlēja izslēgšanas spēļu finālturnīru. Pusfinālā iekļuva Raido Blumbergs, šīs sezonas Latvijas čempions vīriešu vienspēlēs, un trīs Latvijas čempionāta sieviešu vienspēlēs medaļnieces – Inga Apmane, Agita Puriņa un Eva Martinsone. Sīkstā cīniņā Raido Blumbergs ar rezultātu 12:11 pārspēja Evu Martinsoni, savukārt, Inga Apmane ar rezultātu 13:6 pieveica Agitu Puriņu.

Cīņā par Ventspils čempionāta bronzas medaļu Latvijas vicečempione Agita Puriņa pārspēja Latvijas bronzas medaļnieci vienspēlēs Evu Martinsoni. Savukārt, cīņa starp par Ventspils čempiona titulu izvērtās starp diviem šīs sezonas Latvijas vienspēļu čempioniem Ingu Apmani un Raido Blumbergu, kur spēles noslēgumā ar rezultātu 10:13 uzvarēja Raido Blumbergs, tādējādi izcīnot arī Ventspils čempionāta zelta medaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: