Piektdien, 8. septembrī, plkst. 17 Galvenajā bibliotēkā notiks Ilvas Buntikas fotoizstādes ''Noklausītās sarunas'' atklāšana un tikšanās ar autori. Ventspilniece Ilva Buntika ar izstādi, parādot savus darbus publikai, svin apaļu dzīves jubileju.

''Izstādi ar nodomu atklāju 8. septembrī, jo tā ir manas mammas Ilgas Buntikas vārda diena. Veltījums mammītei. Viņa man bērnībā rokās iedeva fotoaparātu, lai iemūžinu dzīves mirkļus, otas un krāsas, lai atdarinu pasauli. Jubilejas gadā atskatos un saprotu, ka esmu sevi izstāstījusi mākslā, scenogrāfijā, režijā, pēdējā laikā vairāk fotomākslā. Ieklausieties, tas ir mans stāsts,'' norāda autore.

Ilva Buntika atklāj, ka izstādē apskatāmie darbi pieskaitāmi pie klusās dabas fotogrāfijas žanra. ''Pasaulē šis žanrs pazīstams kā still life photography, bet, ja uzraksta Google tulkotājā life still, tad tulkojas interesanti – ''dzīve joprojām''. Arī es dzīvojot radu joprojām, noklausos lietu sarunas. Arī mani gadi ir kā klusā daba, kurā var vērot dzīves notikumus,'' norāda Buntika, turpinot: ''Ielūkojoties holandiešu mākslinieku darbos, kur vienā sižetā ir tik daudz lietu, var aizrauties ar pētīšanu. Katrs priekšmets glabā sevī mirkļus, stāstus, cilvēkus, to pieskārienus. Lietas runā. Un mākslinieks vai, šajā gadījumā, fotogrāfs ir tas, kuram jāprot saklausīt, ieraudzīt.''

Ilvas Buntikas fotoizstāde ''Noklausītās sarunas'' Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 30. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: