21. septembrī plkst. 13.00, skanot mūzikas klasiķus skaņdarbiem un itāļu tautas melodijām, Latvijas Nacionālās operas solisti izdziedās koncertizrādi bērniem “Vardi par solistu”.

Izrādē piedalās Latvijas Nacionālās operas solisti Evija Martinsone (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Juris Vizbulis vai Mihails Čuļpajevs (tenors), Kalvis Kalniņš (baritons), kā arī taustiņinstrumentālists Uģis Krišjānis. Izrādes stāstniece - Karina Bērziņa. Koncertizrādē skanēs Žana Filipa Ramo, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Žorža Bizē, Džakomo Pučīni skaņdarbi, kā arī itāļu tautas melodijas.

Purva iemītnieki Varde, Krupis, Cekulpīle un Dundurs kādu dienu savā purvā ierauga nošu grāmatu. Kā tā tur nokļuvusi? Izrādās, žagata-zagle koši zeltīto vāku dēļ to nočiepusi no operas nama, un, lidojot virs purva, tā viņai izkritusi no knābja. Bet ko ar skaistāko operu jaukajām ārijām, duetiem un ansambļiem iesāks purva iemītnieki? Vai atradīsies kāds, kas palīdzēs piepildīt viņu sapni dziedāt uz operas skatuves.

Koncertizrāde “Varde par solisti” iekļauta programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumā, kurā pieejamas vēl divas izrādes, kas paredzētas vecāku klašu audzēkņiem. Teātra namā “Jūras vārti”. 28. septembrī plkst. 13.00 un 16.00 būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem “Divas pasaules”. Savukārt 19. oktobrī plkst. 13.00 Dirty Deal Teatro vecāko klašu skolēnus aicina uz izrādi “Drama Queen”.

Koncertizrādi organizē SIA „Kurzemes filharmonija”. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana organizatora vajadzībām. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti” mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: