''Mākslas centra NOASS'' (LV) un mākslas studijas ''Fargefabrikken'' (NO) veidotais ceļojošais laikmetīgās mākslas projekts bērniem un jauniešiem - ''Māksla uz riteņiem'' 5. augustā piestās Ventspils Pilsētas svētkos, Reņķa dārzā, lai piedāvātu apmeklētājiem iespēju apskatīt četrus unikālus mākslas darbus, kas izvietoti divos mikroautobusos.

''Māksla uz riteņiem'' ir laikmetīgās mākslas projekts, kas tapis sadarbībā ar četriem māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas - Evu Vēveri, Ūdu Bremnes, Jurģi Peteru un Zaharu Ze, ar mērķi veicināt laikmetīgās mākslas pieejamību reģionos, dodoties pie bērniem un jauniešiem visā Latvijā. Lai to izdarītu, izveidota mobila, ceļojoša mākslas izstāde, kā arī tās pavadošā izglītības programma, ko vada mākslas mediatori.

Izstādes kuratore Sandra Ķempele stāsta: ''Ar šo projektu vēlamies veidot pozitīvu priekšstatu par mākslas izstādes apmeklējumu, kas var būt radošs, aktīvs un iedvesmojošs piedzīvojums bērniem un jauniešiem, kā arī veicināt vizuālās mākslas pieejamību ārpus galvaspilsētas. Projekts ''Māksla uz riteņiem'' veido dialogu starp māksliniekiem un skolēniem, aktīvi iesaistot bērnus pašā mākslas darba radīšanas procesā, kā ārī runā par bērniem un jauniešiem aktuālām tēmām.''

Līdz šim projekts apmeklējis vairāk kā 28 vietas dažādās Latvijas pilsētās Latgalē, Sēlijā un Vidzemē, tostarp dažādus festivālus. Gada otrajā pusē izstāde viesosies arī Zemgalē un Kurzemē.

Izstāde pieejama bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: