Pirms vairākiem gadiem mēs izvirzījām vīziju par modernu, inovatīvu un ilgtspējīgu Ventspili. Un šodien es ar lielu lepnumu varu teikt, ka esam sasnieguši augstus rezultātus un turpinām strādāt pie pilsētas attīstības visās nozarēs.

Šonedēļ tiek atklāts Gāliņciema sabiedriskais centrs, sniedzot iedzīvotājiem plašu kultūras un izglītības pakalpojumu piedāvājumu. Turklāt darbs noris arī pie Piejūras brīvdabas muzeja ēkas un ekspozīciju zāles būvniecības, lai jau tuvākajā nākotnē piedāvātu vēl plašāku kultūras un izklaides spektru.

Ventspilniekiem ikdienā nozīmīga loma ir daudzveidīgām brīvā laika pavadīšanas iespējām, tādēļ papildus jau esošai infrastruktūrai, šogad atklājām Baltijā lielāko Rodeļu trasi.

Veicinot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, atklāts Kurzemes Rehabilitācijas centrs, noslēgumam tuvojas slimnīcas uzņemšanas nodaļas būvniecība un piesaistīti jauni speciālisti.

Viens no šī gada lielākajiem sasniegumiem ir jauno projektu iezīmēšana, kas ievērojami attīstīs Ventspili. Mūsu pilsēta ir sagatavojusies vērienīgam izaicinājumam un ir gatava sākt jaunu attīstības posmu. Esam atzīti par uzņēmējiem draudzīgāko pašvaldību un ar prieku varu teikt, ka ir atbalstīta mūsu ideja par industriālā parka projektu. Šobrīd mēs turpinām strādāt, lai Ventspilī veicinātu uzņēmējdarbību, investoru piesaisti un projekta pirmajā kārtā tiks radītas 150 darba vietas .

Izsaku pateicību Ventspils iedzīvotājiem par uzticību un atbalstu. Jūsu idejas, iesaistīšanās un aicinājumi ir neizsakāmi svarīgi mūsu kopējā attīstībā. Mēs novērtējam jūsu aktīvo līdzdalību un aicinu turpināt strādāt kopā, lai veidotu vēl spēcīgāku Ventspili.

Šīs svētku dienas ir brīdis atpūsties, novērtēt mūsu centienus un atzīmēt mūsu pilsētas un tās iedzīvotāju izcilību. Novēlu jums visiem priecīgus Ventspils pilsētas svētkus! Lai mūsu sirdis piepilda lepnums par to, kas jau paveikts, un cerība uz jaunajiem izaicinājumiem, kas sagaida mūs nākotnē!

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    A.L. 04.08.2023, 11:11:07

    Piecgades plānu-četros gados!

  • 0
    Optika 06.08.2023, 13:33:00

    Piejūras muzeja ēka - tas ir aizkavējies projekts!
    Uzņemšanas nodaļa Ventspils slimnīcā - tas jau ir iepriekšējā gada jaunums!
    Gāliņciema bibliotēka ir tik nepieciešams projekts kā zaķim stop signāls!
    Industriālais parks - jā tas ir vajadzīgs un ir ok!
    Un, kas ar to pirmo dzīvokļu ēku? Beidzot Ūdens ielas projekts sakustējies, vai arī runa gāja par Sinagogas ielas projektu kurā būs 16x dzīvoklī?
    Kas tad galu, galā ar to iekštelpu skeitparku un volejbola laukumiem pie jaunās promenādes? Čuššš...?
    Kas ar baseinu???

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 07.08.2023, 17:11:12

    Jauna 50 m peldbaseina projekts pirms vairākiem gadiem kļuva par Ventspils pašvaldības nozīmīgāko sporta attīstības prioritāti, bet diemžēl 2019.gadā LR Izglītības un zinātnes ministrija vienpusēji atkāpās no līguma ar Ventspils pilsētas pašvaldību par sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu. Šobrīd jauna peldbaseina projekts ir izstrādāts minimālā sastāvā. Projekta tālāka virzība ir atkarīga no turpmākām iespējām nepieciešamā finansējuma piesaistē.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 07.08.2023, 18:11:38

    Informējam, ka K. Valdemāra ielas 12 A projekts ir nobeiguma stadijā, uzsākot būvprojekta ekspertīzi un skaņošanu, paralēli strādājot pie finansējuma piesaistes. Attiecīgi pēc projekta izstrādes pabeigšanas un finansējuma piesaistes tuvākos gados varēs uzsākt to būvniecību.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 06.08.2023, 15:32:53

    Tagad tō Laik apstākl tig dikt lietain.
    Aiz kō tig pulk Ūden ekš šito Gabal?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: