Pilsētas dome piekritusi Latvijas Neredzīgās bibliotēkas struktūrvienības – Ventspils filiālbibliotēkas – un iedzīvotāju ar redzes traucējumiem un funkcionālo lasītnespēju bibliotekārās apkalpošanas uzdevumu pārņemšanai un turpmākai izpildei Gāliņciema bibliotēkā. Līdz ar to Gāliņciema bibliotēkā tiks integrēts Neredzīgās bibliotēkas Ventspils filiālbibliotēkas krājumi.

Bibliotēkā būs pieejamas grāmatas un periodiskie izdevumi audio formātā, Braila rakstā, palielinātajā drukā, kā arī dators ar specializētu aprīkojumu vājredzīgiem un neredzīgiem lietotājiem.
Lai padarītu pielāgotās audiogrāmatas pieejamākas lasītājiem, kuriem ir grūtības nokļūt bibliotēkā, piedāvās iespēju digitālās audiogrāmatas saņemt elektroniski, izmantojot bibliotēkas audiogrāmatu lejupielādes sistēmu ''BALSS''.

Lai izmantotu šo pakalpojumu, būs jābūt reģistrētam lasītājam un jāatbilst kādai no lasītāju grupām, kuras drīkst saņemt pielāgoto literatūru:
    1. neredzīgas personas;
    2. personas ar redzes traucējumiem, kuru dēļ nespēj lasīt rakstu darbus parastajā drukā, piemēram, seniori;
    3. personas ar uztveres traucējumiem vai ar citādām lasīšanas grūtībām, piemēram, cilvēki ar disleksiju u.c.;
    4. personas, kuras fizisku traucējumu dēļ nespēj noturēt grāmatu, rīkoties ar to u.c.

Bibliotēkas lasītājiem, kuri paši nevarēs ierasties bibliotēkā, informācijas resursus audio formātā un Braila rakstā, nosūtīs bez maksas pa pastu vai piegādās dzīvesvietā Ventspilī.
No 1. jūlija Ventspils bibliotēka pārņem arī Latvijas Neredzīgās bibliotēkas struktūrvienības darbinieka amata vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: