No 12. jūlija līdz 10. augustam šogad atkal norisināsies kampaņas “Mana jūra” ietvaros organizētā Zaļā ekspedīcija, kuras laikā ekspedīcijas komanda kopā ar gadu laikā iegūtiem domubiedriem un jauniem interesentiem mēneša laikā mēros visu Latvijas piekrasti.

Arī šogad ikviens aicināts līdzdarboties Latvijas piekrastes dabas vērtību apzināšanā un saglabāšanā, pievienojoties ekspedīcijas aktivitātēm kaut uz vienu dienu.

Zaļās ekspedīcijas mērķis ir pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību jūras piesārņojošo atkritumu problemātikai, kā arī rosināt iedzīvotājus, pašvaldības, un uzņēmējus kopīgiem centieniem un praktiskai rīcībai piekrastes un Baltijas jūras aizsardzībā.

Aptuveni 500 kilometru garajā ceļā katru dienu kājām tiks mēroti 10 līdz 25 km gari posmi. Ik dienu tiks veikti jūras piesārņojošo atkritumu monitoringi, ļaujot saprast reālo piekrastes piesārņojuma situāciju un veidojot pamatu praktiskai rīcībai un risinājumu meklēšanai ilgtspējīgai piekrastes apsaimniekošanai.

Ekspedīcijas laikā būs arī iespēja izzināt piekrasti un jūru, tiekoties nodarbībās un kopīgās aktivitātēs ar dabas ekspertiem, zinātniekiem un aktīvistiem. Kopīgiem spēkiem arī nodrošināsim, lai pēc mums piekrastē paliek tikai pēdu nospiedumi – domājot par piekrastes un jūras saudzēšanu visos ekspedīcijas aspektos – sākot no atkritumu neradīšanas un šķirošanas līdz pat ēdienkartes izvēlēm.

Ikviens, kurš vēlas būt klātesošs kampaņā, drīzumā varēs pieteikties, aizpildot reģistrācijas veidlapu. Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties ekspedīcijas posmu, kas atbilst interesei, vēlmēm un iespējām. Kalendārais grafiks aplūkojams ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: