Iestājoties siltākiem laika apstākļiem, Ventspilī pieaug tūrisma un dabas objektu apmeklētība, par ko liecina arī Būšnieku ezera dabas takā uzstādītais elektroniskais apmeklētāju skaitītājs, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Arī šovasar Būšnieku ezera dabas taka ir iecienīta iedzīvotāju un tūristu vidū, brīvajā laikā baudot nesteidzīgas pastaigas vai dodoties aktīvā braucienā ar velosipēdu pa meža veloceliņiem apkārt ezeram.

Katru pavasari, maija mēnesī, tiek uzstādīts elektroniskais apmeklētāju skaitītājs, kas nepārtraukti fiksē takas apmeklētību. Pēc skaitītāja datiem, šī gada maijā tā tika apmeklēta 2580 reižu, kur salīdzinājumā ar 2022. gada maiju, apmeklētāju skaits bija nedaudz mazāks - 2500. Savukārt līdz ar siltajām vasaras dienām, jūnijā apmeklētība arvien turpina pieaugt, jo līdz jūnija vidum dabas taka ir apmeklēta jau vairāk kā 1500 reižu. Līdz šim lielākais apmeklētāju skaits šogad bija vērojams Darba svētkos – 1. maijā, kad tika reģistrēti 140 apmeklētāji dienā. Salīdzinoši darba dienās, dabas taku dodas baudīt vidēji 50 apmeklētāji dienā. Izteikts apmeklētāju pieaugums vērojams sestdienās un svētdienās.

Paredzams, ka Būšnieka ezera un tā dabas takas apmeklētība turpinās pieaugt, jo jūnijā tika izbūvēts un atvērts jauns veloceliņa posms gar Būšnieku ezera krastu 660 metrus garā posmā, kas stiepjas no Laivu bāzes līdz esošajam veloceliņam, tādejādi aptverot celiņu pilnā garumā cauri mežam ap gleznaino ezeru.

Būšnieku ezera krasta teritorijā no 1. maija darba sezonu uzsākusi arī Būšnieku ezera laivu bāze, piedāvājot dažādas aktivitātes atpūtai pie dabas, kā arī laivu nomu. Laivas piemērotas gan kaislīgiem makšķerniekiem, gan ģimenes atpūtai, jo to izmērus iespējams izvēlēties pēc lieluma un ietilpības - ar divām vai sešām vietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: