Piedaloties konkursā - skatē Latvijas labākais tirgotājs 2022, ko jau daudzus gadus rīko Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Radio EHR atbalstu, pašvaldības SIA “Ventspils reiss” pārvaldībā esošā Ventspils autoosta atzīta par konkursa laureātu.

Pirms konkursa noslēguma Henrihs Danusēvičs, ilgadējs Latvijas Tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs, savā facebook profilā rakstīja: “ Daudziem pilsēta sākas ar autoostu. Ventspils autoosta ir unikāla Baltijā – pārdomātāka, draudzīgāka un ērtāka kā jebkura Baltijas valstu galvaspilsētu autoosta. Es pat teiktu izcilākā Eiropā. Esmu redzējis visādu valstu autoostas un daudzviet tās ir bēdīgā stāvoklī, piemēram, Briselē, Nikozijā vai Varšavā. Autoosta nosacīti var dēvēt par pilsētas seju, jo bieži vien tieši tur tiek gūti pirmie iespaidi par konkrēto vietu. “ Piešķirtā atzinība apliecina ne tikai Ventspils autoostas sniegto pakalpojumu augsto kvalitāti, bet arī to, ka šo vietu ar pilnām tiesībām var saukt par pilsētas seju.

Konkursa mērķis ir veicināt pircēju un apmeklētāju apkalpošanas standartu un kultūras uzlabošanu uzņēmumā, vienlaikus paaugstinot sniegto pakalpojumu un piedāvātā servisa kvalitāti, kā arī motivējot apkalpojošā personāla individuālo ieguldījumu uzņēmuma pozitīvā tēla veidošanā.

Lai arī Ventspils autoostas vēsture ir sena, savu tagadējo izskatu tā ieguva pēc rekonstrukcijas  2001. gadā. Tajā tiek nodrošināti gan obligātie pakalpojumi, kā, piemēram, braukšanas biļešu tirdzniecība, iespēja pasažieriem izmantot iekāpšanas/izkāpšanas platformas, informācijas sniegšana par sabiedriskā transporta pakalpojumiem, iespēja izmantot ar sēdvietām aprīkotu apsildāmu uzgaidāmo telpu un citas. Tāpat pieejama arī virkne papildus pakalpojumu. Šo gadu laikā tā kļuvusi par funkcionālu un modernu ēku ar mājīgu uzgaidāmo telpu, kafejnīcu, frizētavu, veikaliem. Autoostas uzgaidāmajā zālē izvietots bērnu stūrītis, grāmatu apmaiņas plaukts, brīvi pieejams klavieres, kā arī tās telpās bieži tiek prezentēti dažādi mākslas projekti.

Bez šīs atzinības Ventspils autoostas kontā ir arī citas, piemēram, savulaik Ventspils autoostai kā pieejamākajam sabiedriskā transporta terminālim un pieturvietai piešķirta invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" vides pieejamības balva "Zelta kruķis", tāpat Ventspils autoosta atzīta par vislabāk iekārtoto autoostu Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Kriska 15.06.2023, 08:30:39

    Nu tas jau pa traku!!

  • -2
    Renars Z 15.06.2023, 09:51:10

    Nezinu vai izcilākā Eiropā, bet man mūsu autoosta patīk.
    Neliela atkāpe: Tukuma autoosta gan ir zem katras kritikas.Pilsēta nav nemaz tik maza, bet autene izskatās, ka būtu nolikta strādnieku pagaidu būdiņa. Tukumniekiem jāsaņemās, bet tā pilsēta attīstās un paliek ar vien skaistāka.

  • -1
    Elviss22 15.06.2023, 21:16:26

    Autoosta neatbilst ne kādiem drošības noteikumiem, veikalā tiek izmantotas tikai vienas ieejas un arī tās pašas ir izejas durvis, vai Maxima traģēdija jau ir aizmirsusies! Arī durvis uz kafē ir slēgtas, ja kas, cilvēki kā sprostā. Nemaz nerunājot par bomšiem, kuri tur tusējas un naudas bičotāji. Parasti autobusus neizmantoju, bet gadījās un palika ne īpaši patīkams iespaids.

  • -3
    Didzis_P 16.06.2023, 13:11:40

    Nu nepaveicās tev toreiz, tāpēc jau nav jāspriež par situāciju kopumā, ka tā ir visu laiku. Cik es tur esmu bijis, tad kafejnīcā var iekļūt un izkļūt pa abām durvīm, tāpat kā fotoveikalā. Naudu arī man neviens tur nav bičojis un apšaubāmi tipiņi nav sastapti. Tā kā mans viedoklis visai pozitīvs. Protams vienmēr var vēlēties, ko labāku.

  • -3
    Marta P 16.06.2023, 13:25:15

    teju visās pilsētās autoostas mēdz piesaistīt arī ne to labāko kontingentu, bet nu Ventspilī situācija ir ļoti pieklājīga. Pamēģini Liepājas autoostu. Lai arī tā izmēros ir būtiski lielāka, nereti tur kāds ir ieviesis savu aromātu, kas spēj aizpildīt visu to ēku. Tā pat labierīcības Ventspils autoostā ir labākā stāvoklī. Lai nu par ko, bet par autoostas drošību un kvalitāti sūdzēties būtu nepamatoti. Mūsu auto ostā ir pat stūrītis bērniem, kur gaidot laiku pakavēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: