11. oktobrī plkst. 18 koncertzālē ''Latvija'' notiks Ventspils Mūzikas vidusskolas rīkots NYX TRIO koncerts – veltījums Ziemeļkurzemes mūzikas skolu Metodiskai dienai

Koncertā skanēs latviešu komponistu jaundarbi, veltīti NYX TRIO. Divi no veltījumiem ir cieši saistīti ar Ventspils Mūzikas vidusskolu – pasaulē atzītais komponists Rihards Dubra ir Ventspils Mūzikas vidusskolas mācībspēks, bet komponiste Agneta Volkova (Krilova) ir ventspilniece un skolas absolvente. Koncertā skanēs arī Zemzara, Vidmontes, Raumaņa, Lūsēna un Kalēja skaņdarbi.

2011. gadā flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja izveidoja kamermūzikas apvienību NYX TRIO. Ansambļa pastāvēšanas laikā NYX TRIO iestudējis plašu repertuāru, atskaņojot gan rietumeiropas komponistu, gan Latvijas skaņražu opusus sastāvam flauta, vijole un klavieres. Ar vairākām kamermūzikas programmām NYX TRIO piedalījies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rīkotajās kamermūzikas dienās, uzstājies Latvijas Radio 3 ''Klasika'' rīkotajā tiešraides koncertā, kā arī veicis ierakstus Latvijas Radio fondiem, piedalījies Rīgas festivālā, koncertciklā ''Iededz gaismu'', cikla ''Mūzika Katedrālē'' ietvaros uzstājies Rīgas Domā, ansamblim veltīti vairāk kā desmit jaundarbi un aranžijas. Trio papildinājies meistarklasēs pie Gildholas Mūzikas un Drāmas skolas (Londona) profesores Žaklīnas Rosas.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: