Svētdien, 19. jūnijā Ventspils Kultūras centrā, Latvijas amatierteātru iestudējumu skates ''Gada izrāde 2021'' ietvaros, būs vērojama Jūrmalas teātra izrāde ''Sieviete melnā'' un Ventspils teātra iestudējums ''8 mīlošas sievietes''.

Plkst. 12 skati atklās Jūrmalas teātra izrāde, kas balstīta uz Sūzenas Hillas romānu ar tādu pašu nosaukumu. Šī gotiskā trillera pamatā ir stāsts par advokātu Arturu Kipsu, kurš ticis nosūtīts uz attālo Krisin Gifordu. Apmeklējot klientes bēres, viņš redzējis noslēpumainu sievieti, kura tērpusies melnā un tas aizsācis satraucošu, pat baisu notikumu virkni. Izrādes režisors – Imants Jaunzems. Izrāde nav paredzēta skatītājiem jaunākiem par 12 gadiem.

Savukārt, plkst. 15.30 turpinās mājinieki – Ventspils teātris ar Robēra Tomā izrādi ''8 mīlošas sievietes'' Vijas Draviņas režijā. Satīriskās kriminālkomēdijas darbība risinās no pasaules noslēgtā savrupnamā, tas atrodas liela dārza vidū un tam apkārt ir augsta mūra sēta. Ir Ziemassvētku laiks, ārā plosās vētra un sniegputenis, un pilnīgā izolētībā risinās noslēpumaini, biedējoši, šokējoši, trauksmes, neziņas, melu un liekulības pilni notikumi.

Lai izvērtētu iestudējumu kvalitāti un izvēlētos ''Gada izrāde 2021'' finālistus, amatierteātru sniegumu Ventspilī vērtēs profesionāla žūrija – Latvijas Kultūras akadēmijas docente Rita Lūriņa, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Eduarda Smiļģa, Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš un teātra zinātniece Evija Mamaja.

Abās izrādēs ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: