Valsts autoceļu tīklā būvdarbi notiek vairāk nekā 90 posmos, tapēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un papildu laiku ceļā, šķērsojot būvdarbu vietu, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz valsts galvenajiem autoceļiem lielākie satiksmes ierobežojumi saglabājas uz Ventspils šosejas. Tur no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi ceļā nepieciešama gandrīz stunda, līdz piecos posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Ātruma ierobežojums būvdarbu posmos - 50 un 70 kilometru stundā (km/h), platuma ierobežojums - 3,25 metri. Lai apbrauktu remontdarbu posmu, LVC aicina izmantot alternatīvo maršrutu pa Liepājas šoseju un autoceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums.

Ar lēnāku satiksmi rīta un vakara stundās jārēķinās Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jaunolainei, kur satiksme notiek pa vienu brauktuvi. Šajā posmā ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h, posma šķērsošanai nepieciešamas 20-45 minūtes.

Lielākais būvdarbu apjoms ir uz reģionālajiem autoceļiem, daudzos posmos satiksmi regulē ar pagaidu luksoforiem. Pierīgā visvairāk šādu posmu, līdz septiņiem, ir Ērgļu ceļa posmā no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem, kur jārēķinās ar stundu un 40 minūtēm ceļā.

Citur Latvijā visvairāk šādu posmu ir autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere posmā no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai, kur ir astoņi pagaidu luksofori un posma šķērsošanai nepieciešama pusotra stunda, kā arī Smiltene-Gulbene posmā no pagrieziena uz Ranku, kur ir seši luksoforu posmi un ceļā vajadzēs stundu.

Jauns būvdarbu posms ar trīs pagaidu luksoforiem ir uz autoceļa Limbaži-Salacgrīva no Korģenes līdz Vecsalacai, posma šķērsošanai vajadzēs ap stundu. Ātruma ierobežojums posmā ir 50 un 70 km/h.

Autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no Madonas līdz Dzelzavai ir četri ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, informē LVC. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir stunda.

Autoceļa Kuldīga-Skrunda-Embūte posmā no Pelčiem līdz Skrundai divos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes. Bet autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums posmā no Jūdažiem līdz Mālpilij ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 40 minūtes.

Savukārt autoceļa Krāslava-Dagda posmā no Veceļiem līdz Vorzovai ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. LVC skaidro, ka būvobjekta šķērsošanas laiks ir 37 minūtes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: