Vispasaules publiskās adīšanas dienā 11. jūnijā no plkst. 11. līdz 13 pie Amatu mājas biedrība ''Rokdarbu studija ''Spārni'''', kurā apvienojušās arī novada rokdarbnieces, aicina iziet ārā no savas ierastās adīšanas vides un atrast sev līdzīgos vispasaules publiskās adīšanas pasākumā.

Kopš 2005. gada Vispasaules publiskās adīšanas diena tiek atzīmēta jūnija otrās nedēļas nogalē. To plašai publikai pieejamās vietās – uz soliņiem, parkos un āra kafejnīcās – organizē dažādi rokdarbnieču klubi, dziju veikali un adīšanas entuziasti. Pasākuma mērķis ir popularizēt šo radošo vaļasprieku un satikt domubiedrus, pievērst apkārtējās sabiedrības uzmanību šim aizraujošajam vaļaspriekam un sastaptu sev līdzīgos.

Rokdarbu studija ''Spārni'' kopā ar Ventspils muzeja Amatu māju Kurzemes kultūras programmas projekta ''Ventspils un Ventspils novada etnogrāfisko cimdu adīšanas tradīcijas – radošais meistarstiķis'' ietvaros Vispasaules publiskās adīšanas dienā demonstrēs etnogrāfisko cimdu adīšanu, kā arī izstādīs rokdarbnieču adītos darbus. Pasākuma laikā, spēlējot kokli, muzicēs jūrkalnieks Guntis Niedoliņš.

Rokdarbnieces arī tiek aicinātas ņemt līdzi savus darinātos cimdus (latviešu rakstainos un modernos dūraiņus, pirkstaiņus, adītus un tamborētus utt.), lai pasākuma vietā izveidotu izstādi, parādot cita citai savu veikumus. Jāņem līdzi kamoli, adatas, savi iesāktie darbi, 11. jūnijā varēs iesākt arī jaunus un adīt pulciņā.

Interesenti aicināti iepriekš pieteikties, zvanot 29423646 vai 28249671, arī Amatu mājā vai rakstot ziņu e- pastā: sparni.ventspils@inbox.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: