Sandis Prūsis turpinās vadīt Latvijas bobsleja izlasi, atsaucoties uz Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretāru Zinti Ekmani ziņo sporta ziņu portāls Sportacentrs.com.

Tāpat zināms, ka veselības likstu dēļ nākamajā sezonā nestartēs vadošais pilots Oskars Ķibermanis, savukārt karjerai punktu licis pieredzējušais stūmējs Intars Dambis. «Treneru komanda gan paliek iepriekšējā, turpinām rullēt. Prūsis paliek kā galvenais treneris. Kad Ķibermanim beigsies rehabilitācija, kam būs nepieciešamas vismaz seši mēneši, skatīsimies, bet pamatā šobrīd notiek jaunas izlases veidošana,» skaidro Ekmanis.

Viņš piebilst, ka federācija vēl nezina starptautisko sacensību kalendāru, tāpēc viņš nevar runāt par komandas plāniem. «Vasarā trenēsimies visi kopā un audzināsim kadrus. Kad tuvāk nāks rudens, izlemsim kur un kā brauksim,» Ekmanis neizslēdz iespējamību, ka nākamajā sezonā komanda labāk varētu izvēlēties startēt tikai Eiropas kausu līmenī. Līdzīgi vienība darīja pēc 2010. gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm, kad bija finansiālas problēmas, turklāt ar skandālu no izlases aizgāja vadošais pilots Jānis Miņins.

Bez Ķibermaņa izlasē vēl no pilotiem ir Pekinas olimpiskajās spēlēs debitējušais Emīls Cipulis, kā arī Dāvis Kaufmanis un ventspilnieks Jēkabs Kalenda. Līdz ar to sagaidāms, ka jaunajā sezonā izlase startēs ar mazpieredzējušu pilotu sastāvu. «Kalenda bija Leikplesidā, tika galā ar trasi. Nebija neviena kritiena. Jā, brauca par pāris sekundēm lēnāk, bet šī trase pati par sevi ir diezgan liels izaicinājums. Tāpēc arī sūtījām uz turieni, lai nākotnē nebūtu pārsteigumu,» spriež Ekmanis.

Sestdien Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā jaunie censoņi no visas Latvijas piedalījās bobsleja un skeletona atlasē, un bobslejisti savā paspārnē no tās paņēmuši sešus sportistus. «Roka mums piešauta, vairāk skatāmies uz fiziskajiem parametriem ar skatu uz nākotni. Ir dažādas gatavības puiši. Viens otrs nerealizēja potenciālu varbūt tāpēc, ka neprata stumt, bet potenciāls varētu būt. Ar viņiem strādāsim,» norāda Ekmanis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Miesnieks 26.04.2022, 11:07:34

    Kādā dialektā rakstīts mūsu valsts nosaukums?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: