Pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' informē, ka pašlaik uzņēmuma apkalpotajos starppilsētu un novada maršrutos par braucienu ir iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā un ar MAESTRO vai MASTER CARD maksājumu kartēm, kuras, saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas datiem, ir lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju. VISA kartes šobrīd netiek pieņemtas.

Pamatojoties uz VID ierosinātajiem grozījumiem normatīvajos aktos, uzņēmumā steidzamības kārtā nācās uzsākt kases aparātu nomaiņas procesu. No uzņēmuma neatkarīgu apstākļu dēļ pašlaik  pilnvērtīga šo aparātu izmantošana diemžēl vēl nav iespējama.

Atbildīgais uzņēmums, kas nodrošina VISA karšu pieņemšanu POS terminālos (maksājumu karšu pieņemšanas iekārta), sākotnēji nesniedza informāciju par to, ka būs kādi traucējumi bezskaidras naudas norēķinos. Tikai aprīļa sākumā tika saņemta oficiāla vēstule ar informāciju, ka ''VISA karšu pieņemšanas POS terminālos risinājuma sertifikācijas procesa ietvaros veicamo testēšanu un ieviešanu darba vidē Visa Inc. ir aizkavējies un tiks veiks tikai maijā''. Vēstulē nav minēts konkrēts datums, kad tiks nodrošināta VISA karšu pieņemšana un apstrāde.

Minētā iemesla dēļ šobrīd pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' autobusos, kas apkalpo starppilsētu un Ventspils novada autobusu maršrutus, nav iespējams norēķināties ar VISA kartēm. 

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    Covid 19-24.ventspils.lv 05.04.2022, 14:45:51

    Norēķināties ar karti,jo īpaši transportā, nav prāta darbs.
    Ne jau tikai filmās notiek izsekošana pēc bankas karšu atstātajām "pēdām".

  • -4
    Lielais Kretīns 05.04.2022, 15:26:00

    Eksistēt, it īpaši internetā nav prāta darbs.
    Nē tikai filmās notiek cilvēku izsekošana :)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 05.04.2022, 17:32:28

    Labak būt brūķet īst Naud,ne kād Plasmask gabal.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: