Neraugoties uz visām šausmām, ko šobrīd piedzīvo Ukraina, Harkivas teātris ЛанжеронЪ ieradīsies Ventspilī ar monoizrādi Moņa. Izrāde notiks sestdien, 26. martā, plkst. 17 Jaunrades namā.

Uz izrādes afišas līdzās teātra nosaukumam ЛанжеронЪ lasāms arī būtiska piezīme: Odesas kolorīts no Harkivas pilsētas. Labākais atbalsts teātrim pašreizējā situācijā būs skatītāju pilna zāle.

Izrādes Moņa sižets – traģikomēdija, kas iestudēta pēc Efraima Sevela grāmatas Moņa Cackes – karognesējs. Izrādes galvenais varonis ir apbrīnojams personāžs Moņa, frizieris ar visām ebreju tautai raksturīgajām īpašībām, prasmēm un absolūti izcilu humora izjūtu. Moņas izdomas spējas varētu apskaust pat jebkurš tāds pats ebrejs kā viņš pats! Kopā ar viņu raudi aiz sāpēm un smejies līdz asarām. Moņas stāsti un epizodes reizēm ir uz izsīkuma robežas, taču ļoti spilgti: homēriski smieklīgi, muļķīgi, naivi, taču pilnīgi reāli, jo kas tik ar mums viss nevar notikt; skumji, jo ir karš.

Izrāde ir piepildīta ar tādu sirdsgaismu, ka gribas vienlaikus gan smieties, gan raudāt. Mīlestība uz dzīvi – kā mazs vārgs stādiņš starp artilērijas šāvienu skaņām. Mīlestība uz dzīvi, uz cilvēkiem un sapnis dzīvot mierā – tikai tas reizēm arī palīdz izdzīvot, saglabāt cilvēciskumu savstarpējās attiecībās. Taču ne vienmēr tā notiek, jo mazie dzīves prieki pastāv līdzās kara šausmām. Kā teātra izrādi piesaka tās autori un izpildītāji, izrāde vēsta «ar labestību – par visbriesmīgāko».

Moņa – nopelniem bagātais Ukrainas aktieris Vitālijs Bondarevs, režisore – Gaļina Paņibrateca.

Izrādes pirmizrāde notika 2019. gada maijā. Pēc Harkivas teātra asamblejas rezultātiem izrāde Moņa tika atzīta par labāko 2018.–2019. gada sezonā un nominēta kandidātu sarakstā uz Vjačeslava Pančenko vārdā nosaukto Neatkarīgās teātra prēmiju. 2019. gada 6. septembrī teātris ЛанжеронЪ kļuva par Vjačeslava Pančenko prēmijas īpašnieku nominācijā Spilgts teātra notikums 2018./2019.gada sezonā, iestudējot izrādi Moņa. Latvijā izrādi Moņa varēs noskatīties Ventspilī, Rīgā, Rēzeknē un Ludzā. Mākslinieki mērojuši garu ceļu, lai Latvijas skatītājs varētu noskatīties šo izrādi.

Plašāka informācija pa tālruni 29111065 vai Biļesu servisa kasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: