Otrdien, 19. oktobrī plkst. 18 Pārventas bibliotēkā, papildinot Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstādi ''Bēthovens. Orbītas'', notiks koncertlekcija ''Bēthovens. Latvija. Veltījumi'' - muzikāli veltījumi un stāsti par komponista Ludviga van Bēthovena laikabiedriem un draugiem Latvijā.

Koncertlekcijā piedalās: Ieva Parša (mecosoprāns), Lelde Paula (klavieres), Andris Pauls (vijole), Kristīne Paula (klavieres), Jānis Pauls (čells), kā arī stīgu kvartets - Andris Pauls (vijole), Leonards Antoņēvičs (vijole), Silvija Krauze (alts), Jānis Pauls (čells).

Muzikālos priekšnesumus papildinās LNB direktora Andra Vilka stāstījums par kultūrvēsturiskajām norisēm 18. un 19. gadsimta mijā Latvijā - par Rīgu kā vienu no kultūras pilsētām ceļā no Eiropas uz Pēterburgu, par cilvēkiem, kuru dzimtas veidojušās Latvijā, bet kurus L. van Bēthovens sastapis Vīnē un veltījis viņiem ap 16 dažādu žanru skaņdarbu.

Bezmaksas ieejas kartes pieejamas Pārventas bibliotēkā un rezervējot tās pa tālruni 63680073.

Šis ir zaļā drošības līmeņa pasākums. Apmeklētājiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina COVID-19 pārslimošanas vai vakcinācijas faktu. Ierašanās bez bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: