No 16. līdz 21. augustam Ventspils kļūs par meistarības un jaunu ideju kaltuvi - Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar koncertzāli ''Latvija'' rīko mūsdienu ritma mūzikas festivālu Ventspils Groove.

Festivāla ietvaros notiks meistarklases un radošās darbnīcas, kurās dalību pieteikuši vairāki desmiti jauno mūziķu no visas Latvijas, kā arī trīs krāšņi koncerti.

Ventspils Groove aizsācējs un idejas autors, Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors par šo Latvijas kultūrizglītības telpā unikālo notikumu izsakās šādi: ''Esmu priecīgs, ka pēc gada pārtraukuma jau 15 reizi Ventspili atkal pieskandinās džeza harmonijas un improvizācijas. Šī mūzika aizrauj arvien vairāk jauniešu gan Ventspils Mūzikas vidusskolā, gan mūsu valstī kopumā. Lai meistarklašu dalībniekiem aizraujošas, emocijām bagātas, izzinošas meistarklases un džeza mūzikas mīļotājiem patīkama klausīšanās gan Groove koncertos, gan arī atklātajās džema sesijās''.

Savukārt Ventspils Mūzikas vidusskolas ritma nodaļas vadītājs un festivāla intendants uzsver radošo sadarbību un Eiropas dimensiju, kā šī pasākuma vērtību: ''Ventspils Groove mērķis ir priecēt klausītājus ar visdažādākajiem ritma mūzikas žanriem, kā arī dot iespēju jaunajiem mūziķiem apgūt instrumentus un spēli ansamblī pie augstākās raudzes Eiropas mūziķiem. Groove, tulkojumā no angļu valodas mūzikas kontekstā apzīmē parādību, kad vairāki mūziķi, lai cik dažādi būtu viņi paši un cik atšķirīgus instrumentus spēlētu, spēj saslēgties vienā laika sajūtā un ritmā. Tā ir arī Ventspils Groove organizatoru cerība - lai visi meistarklašu dalībnieki, pasniedzēji un mākslinieki saslēgtos vienā Groove!''.

Koncerti:
19. augustā, plkst. 19 - Kristapa Vanadziņa trio koncerts Pārventas bibliotēkā ''The love garden has overgrown''.
Kristapa Vanadziņa trio sastāvā muzicē spilgti Latvijas džeza mūzikas pārstāvji: komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Mūziķu paustās filosofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai.
Bezmaksas pasākums. Ieejas kartes no 17. augusta var saņemt koncertzāles "Latvija" kasē. Koncerts paredzēts jaukta tipa publikai, uzrādot atbilstošu Covid-19 digitālo sertifikātu.

20. augusts, plkst. 19.00 - Asnāte Rancāne & Staņislav Yudin, Susanna Stivali & ritma grupa. Koncerts uz koncertzāles ''Latvija'' brīvdabas skatuves.
Koncerta pirmajā daļā muzicēs dziedātājas Asnātes Rancānes un kontrabasista Staņislava Judina duets. Vienības dalībnieki sevi dēvē par Latvijas etnominimālistiskās mūzikas pārstāvjiem. Savā profesionālajā darbībā Judins smēlies iedvesmu etniskajā tautas mūzikā, Asnate Rancāne – improvizācijā.
Koncerta otrajā daļā uzstāsies šarmantā itāļu džeza dziedātāja Susanna Stivali ar latviešu džeza mūziķu pavadošo grupu.

21. augusts, plkst. 20 - Festivāla noslēguma GALĀ koncerts. Koncerts uz koncertzāles ''Latvija'' brīvdabas skatuves.
Ventspils Goove noslēguma GALĀ koncerta pirmajā daļā uzstāsies dziedātāja Aija Vītoliņa un sitaminstrumentālists Andris Buiķis kopā ar Ventspils bigbendu Renāra Lāča vadībā.
Otrajā koncerta daļā uzstāsies grupa Very Cool People ar jauno koncertprogrammu ''50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism''. Tajā džezs savijas ar klasisko mūziku, balkānu mūzika ar metālu, surf mūzika ar fanku un soulu, kora mūzika ar klezmeru un Latvijā dzīvojošo tautu mūziku. Grupā turpina būt ''cool'': Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenora saksofons), Kristaps Lubovs (baritona saksofons), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas).

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Latvija pāri visām! 17.08.2021, 00:15:27

    saņemt koncertzāles "Latvija" kasē. Koncerts paredzēts jaukta tipa publikai, uzrādot atbilstošu Covid-19 digitālo sertifikātu.
    -----
    Jaukta tipa publikai? Nu gluži kā kādreiz Dienvidāfrikas Republikā - viņiem arī bija melnie, baltie, krāsainie... Viņiem tik lopu pase nebija jāuzrāda.

  • -3
    Latvija pāri visām! 17.08.2021, 00:28:23

    Trubā pūtēju un strinkšķinātāju festivāls, ko, Neimani?)))

  • -1
    liepas 18.08.2021, 17:01:17

    TO -STOPVACZISM
    Mācītāja kungs! Varat jau lasīt gudras grāmatas un skaisti runāt no kanceles. bet prasts dzelzceļnieks paliek prasts dzelzceļnieks. Gribētos lai baznīcas galvas uzzina par jūsu naidu pret cilvēkiem un pastāvošo iekārtu.

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.08.2021, 20:09:22

    Dd? ;-)
    Dzelzceļs rullē!
    Baznīcas galvas zina visu - viņām arī nepatīk segregācija -
    sabiedrības dalīšana vakcinētos un nevakcinētos un piespiedu vakcinācija.
    Viņi to uztver, kā tam būtu jābūt normāli -
    individuālas izvēles medicīniska manipulācija.

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.08.2021, 20:18:30

    Pastavošā, Satversmē noteikta,
    iekārta mums nav jau otro gadu, vai ne!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: