Šodien plkst. 19 „Jūras vārtos” paredzēts Klasiskā krievu baleta vakars ar Sanktpēterburgas Ermitāžas teātra solistu piedalīšanos.

 Slavenais baleta kolektīvs latviešu skatītājiem piedāvās “pērles” no pasaules baleta kultūras “zelta fonda”. Programmā fragmenti no baletiem “Gulbju ezers”, “Šeherezāda”, “Apburtā princese”, “Dons Kihots”, “Žizele”, “Riekstkodis”.

Plaši zināmie pasaules baleta klasikas šedevri mākslinieku izpildījumā tiek pasniegti labāko krievu klasiskā baleta tradīciju garā, piedodot tiem mūsdienīgu māksliniecisko formu.

Krievu baleta vēsture aizsākas 1738. gadā, kad  Krievijas ziemeļu galvaspilsētā radās pirmā baleta mākslas skola, tagad jau visā pasaulē pazīstamā Agripinas Vaganovas Sanktpēterburgas deju akadēmija. Tas bija aizsākums krievu dejas mākslas attīstībai.

Mūsdienu krievu balets – tā ir cieņas pilna attieksme pret aizgājušajiem vai aizejošajiem skatuves “karaļiem”, kuri pacēluši krievu baleta mākslu slavas augstumos, kā arī Imperatora ģimenei, kas devusi milzīgu ieguldījumu Krievijas mākslā un kultūrā. Balets bija un vienmēr būs Krievijas un īpaši Sanktpēterburgas simbols.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: