Mūsu jaunie hokejisti ir aizvadījuši lielāko daļu šīs sezonas. Atlikušas vairs tikai pēdējās spēles, lai noskaidrotu vietu sadalījumu Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā visās vecuma grupās, kurās startē mūsu hokejisti.

Latvijas jaunatnes čempionātā Venta 2002 ir pārstāvēta trīs vecuma grupās ar četrām komandām. Vislabākie panākumi ir desmitgadīgajiem zēniem (2001. gadā dzimušie un jaunāki), kuru treneris ir Normunds Lācis. Jaunie hokejisti iekļuvuši fināla grupā starp sešām labākajām komandām Latvijā, kur turpina cīņas par čempionāta godalgām. Jāpiebilst, ka šajā vecumā kopā startē 17 komandas.

«Liels nopelns komandas veiksmīgajā startā ir tās atbalstītājiem AS Ventbunkers,» atklāj hokeja kluba Venta 2002 valdes loceklis Uldis Kristiņš. «Šie jaunie hokejisti cīnās zem Venta 2002/Ventbunkers vārda, jo šis uzņēmums 2010. gadā bija mūsu lielākie ziedotāji.Ventbunkers visām mūsu komandām palīdzēja ar vasaras sagatavošanās nometni, kā arī konkrētajai komandai – ar spēļu krekliem.»

Cīņu par medaļām tāpat turpina arī 1997. gadā dzimušie un jaunāki puiši (treneris Roberts Grosbergs), kuri 14 komandu konkurencē pagaidām ieņem ceturto vietu. 1999. gadā dzimušie zēni turpina cīnu par 7. vietu, kur 16 komandu konkurencē pagaidām izcīnījuši piecas uzvaras un tikpat reizes zaudējuši. Otra 2001. gadā dzimušo puišu komanda, kurā pārsvarā spēlē gadu un divus jaunāki zēni, arī cīnās par 7. vietu. Jāatzīmē fakts, ka 2003. gadā dzimušie zēni piedalījās U8 turnīrā Liepājā, kur izcīnīja bronzas medaļas, aiz sevis atstājot sacensību organizatorus – Liepājas metalurga hokejistus.

Sezonas noslēgumā Ventspils jaunie hokejisti ir saņēmuši uzaicinājumu startēt Rīgas Dinamo rīkotajā turnīrā, kurā mūsējie startēs ar divām komandām. Tas tādēļ, lai hokeja prieku sajustu pēc iespējas vairāk Ventspils jauno hokejistu, jo turnīrā paredzētas ne tikai spēles, bet arī tikšanās un kopīgi pasākumi ar Rīgas Dinamo hokejistiem. Sezona noslēgta tiks nu jau ar tradicionālo starptautisko turnīru – Ventspils pilsētas kausu hokejā.

Hokeja klubā tiek turpināts mērķtiecīgs darbs pie komandu veidošanas visās vecuma grupās. «Pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam, ir izdevies izveidot pilnvērtīgas treniņu grupas jaunākajās vecuma grupās,» uzsver Kristiņš. «No šā gada Ventspils pilsētas dome ir piešķīrusi finansējumu vienai papildus trenera pedagoģiskajai slodzei, kā arī tiek dotēta jauno hokejistu nokļūšana uz Latvijas čempionāta spēlēm. Tagad trīs treneru vietā mums darbojas četri.

Papildus pedagoģiskā likme deva iespēju piesaistīt bijušo Latvijas izlases vārtsargu Juri Klodānu darbam ar vārtsargiem. Pateicoties šim un Olimpiskā centraVentspils atbalstam, no kura arī turpinās liela pretimnākšana un sapratne, varam aizvadīt pilnvērtīgus treniņus un attīstīt bērnu vispārējo fizisko sagatavotību un slidotprasmi. Hokeja klubs joprojām turpina uzņem 4–10 gadus vecus bērnus vispārējās fiziskās sagatavotības veicināšanai un slidotprasmes apgūšanai,» tā Kristiņš. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: