Šodien MasterCard BBL spēli aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos tiksies ar Rīgas "VEF" un tā būs regulārās sezonas līderu cīņa.

Abu komandu iepriekšējā spēlē februāra sākumā, kas gan bija LBL mačs, rīdzinieki izrādījās pārliecinoši labāki, svinot uzvaru 93:65. Šis mačs pie BK "Ventspils" stūres pēdējais izrādījās trenerim Aļģirdam Brazim. Savukārt "VEF" pēc šī panākuma trāpīja neveiksmju joslā, kas noslēdzās vien mēneša beigās.

VEF pirms šodienas mača viesos dramatiskā cīņā piekāpās "Kalev/Cramo" komandai 105:109, bet ventspilniekiem pirms spēles Rīgā garastāvoklim būtu jābūt labākam – vairākas uzvaras pēc kārtas visās frontēs. Tās ļāvušas ventspilniekiem arī atgriezties Baltijas līgas tabulas pirmajā vietā, ceturtdienas sāncenšus apsteidzot par vienu uzvaru, turklāt aizvadīto spēļu skaits abām komandām jau ir vienāds.

Bez savstarpējās spēles rīdziniekiem un ventspilniekiem atlicis aizvadīt tikai pa vienam mačam – BK "Ventspils" viesos spēlēs ar "Dolphins", bet "VEF" savā laukumā uzņems "Siauliai" komandu. Lai nosargātu pirmo vietu regulārās sezonas noslēgumā, kurzemniekiem pietiktu ar jebkādu uzvaru ceturtdien. Savukārt "VEF", lai pakāptos uz pirmo pozīciju, nepieciešama uzvara ar vismaz piecu punktu pārsvaru (pirmajā mačā 93:89 pārāki bija ventiņi) un jāuzvar arī pēdējā regulārās sezonas spēlēs, ja to pašu paveiks ventspilnieki.

Arī šajā mačā jaunumi gaidāmi BK "Ventspils" sastāvā, jo debiju piedzīvos amerikāņu aizsargs Demonds Kārters, kurš otrdien ieradās Latvijā, bet trešdien aizvadīja pirmo treniņu ar jauno komandu.

Mača sākums pulksten 19.30

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: