Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju izsludina konkursu ''Kurzemes prozas lasījumi 2020''.

Konkursā aicināti piedalīties Kurzemes autori, kuri raksta prozu, iesniedzot savus darbus datorizdrukā Ventspils bibliotēkā, vai elektroniskā versijā e-pastā biblioteka@ventspils.lv līdz 16. novembrim.

Šogad autoriem ir jāiesniedz arī darba lasījuma video, pievienojot to datu nesējā vai sūtot elektroniski uz biblioteka@ventspils.lv.

Konkursa žūrija, izvērtējot iesūtītos darbus un video lasījumus, paziņos autorus, kurus uzaicinās piedalīties konkursa otrajā kārtā, kas notiks klātienē 28. novembrī plkst. 12. Autorus par to informēs personīgi un viņu vārdus izziņos Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas tīmekļa vietnē ventspilshouse.lv.

Žūrija izvēlēsies darbus, kuru autorus uzaicinās klātienē piedalīties festivāla ''Prozas lasījumi 2020'' pasākumos, kas notiks decembra sākumā Rīgā.

Konkursa darbus vērtēs Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura, dzejniece Ieva Rupenheite, Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes docents Jānis Vādons, rakstniece Laimdota Sēle un rakstniece Kristīne Ulberga

Konkurss šogad norisināsies jau vienpadsmito reizi. Pagājušajā gadā konkursam savus darbus bija iesūtījuši 30 autori.

Festivāls ''Prozas lasījumi'' norisinās kopš 1995. gada. Gadu gaitā no neliela pasākuma Andreja Upīša dzimšanas dienas atcerei izauguši vairāku dienu prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstājas dažādu paaudžu Latvijas rakstnieki un viesautori no Eiropas valstīm.

Konkursa "Kurzemes prozas lasījumi 2020" NOLIKUMS

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: