Vārtsargam Konstantīnam Mahnovskim atvairot divus pēcspēles 11 metru soda sitienus, "Ventspils" komanda trešdien, 21. oktobrī iekļuva "Viensviens" Latvijas kausa pusfinālā.

Ventspilnieki ceturtdaļfinālā viesos pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavu", papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet 11 metru soda sitienu sērijā pārāki ar 4:3 bija kurzemnieki, kuri spēli uzvarēja ar 1:0.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet vistuvāk tam bija "Ventspils" kompensācijas laikā, kad bumba divreiz trāpīja pa vārtu stabu. Jevgeņija Kozlova soda sitienu neitralizēja Vladislavs Kurakins, kura atsistā bumba trāpīja pa stabu un nonāca pie Krisa Mbā, arī francūzim trāpot pa vārtu konstrukciju.

Otrā puslaika vidū pēc Daniila Hvoiņicka soda sitiena viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Mahnovskis. Pamatlaiks beidzās neizšķirti 1:1 un spēle turpinājās 30 minūšu pagarinājumā, kurā komandas savas izdevības neizmantoja, tādējādi pusfināliste tika noskaidrota 11 metru sitienu sērijā.

Pirmajos trīs mēģinājumos futbolistu sistās bumbas atvairīja vārtsargi - Mahnovskis neitralizēja Andra Krušatina un Jāņa Grīnberga sitienus, bet Kurakins neļāva gūt vārtus Lukasam Villelam. Turpinājumā, nākamajos septiņos sitienos raidījumi bija nekļūdīgi, kas "Ventspilij" ļāva uzvarēt sēriju ar 4:3.

"Ventspils" komandā savas "pendeles" realizēja Daniils Ulimbaševs, Kaspars Svārups, Dumte Pjagbarā un Andrijs Sahņevičs, bet "Jelgavai" vārtus guva Ričards Korzāns, Ivo Minkevičs un Aleksejs Grjaznovs.

Fināls Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā notiks 8.novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Latvija pāri visām! 22.10.2020, 10:15:34

    . Pamatlaiks beidzās neizšķirti 1:1 un
    ------
    Rakstīt derētu rūpīgāk:)

  • -3
    Latvija pāri visām! 22.10.2020, 10:17:13

    Fināls Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā notiks 8.novembrī.
    -----
    ???

  • 0
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 23.10.2020, 15:55:44

    Jā, Latvijas kausa finālspēle ir plānota Ventspilī, 8.novembrī. Šī gada pavasarī Latvijas Futbola federācija izsūtīja Latvijas sporta centriem uzaicinājumu pieteikties konkursam par Latvijas kausa finālspēles norises vietu. Olimpiskais centrs "Ventspils" nosūtīja savu pieteikumu un Latvijas Futbola federācija pieņēma lēmumu finālspēli organizēt tieši Ventspilī neatkarīgi no tā, kuras komandas spēlēs finālā.

  • 0
    Latvija pāri visām! 23.10.2020, 20:26:33

    Vai tad pamatlaiks nebeidzās ar 0:0.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: