Laikā, kad valstī noteiktā ārkārtējā stāvokļa dēļ bibliotēka ir slēgta apmeklētājiem, Ventspils bibliotēka aicina izmantot iespēju saņemt kvalitatīvu izglītojošo, informatīvo un izklaidējošo saturu tiešsaistē, neizejot no mājām.

Plašu un daudzveidīgu tulkotās un oriģinālliteratūras klāstu latviešu valodā bez maksas piedāvā e-grāmatu bibliotēka vietnē www.3td.lv. E-grāmatu bibliotēka ik nedēļu tiek papildināta ar 3-9 jaunām grāmatām. Vienam lasītājam izsniedzamo grāmatu e-grāmatu skaits ir palielināts līdz 18 grāmatām mēnesī!

Aicinām tiešsaistē izmantot bibliotēkas abonētās datubāzes, kuras ir pieejamas tiešsaistē no mājām! Datubāzē Letonika.lv pieejamas enciklopēdijas un vārdnīcas tulkošanai. EBSCO daudznozaru datubāzē ietvertas e-grāmatas un e-žurnāli no dažādām ārvalstu izdevniecībām. Savukārt datubāzē Britannica Academic Edition pieejami pilnteksta raksti, biogrāfijas, attēli un kartes, animācijas, video un audio materiāli.

Lai saņemtu vai atjaunotu savus pieejas datus e-grāmatu bibliotēkai un bibliotēkas abonētajām attālināti izmantojamajām datubāzēm, aicinām rakstīt uz biblioteka@ventspils.lv vai zvanīt uz tālruņa numuru 63627364.

Pieejami arī citi resursi internetā, kuru lietošanai nav nepieciešami autorizācijas dati! Portālā www.filmas.lv brīvpieejā tiešsaistē no jebkura datora skatāmas 204 Latvijā uzņemtas filmas, bet lapā cinema.mosfilm.ru/films/ skatāmas „Mosfilm” filmu studijas filmas. Savukārt portālā www.diva.lv pieejamas aizgājušo gadu vērtības no Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio arhīva krājuma. Tiešsaistē pieejama Nacionālās enciklopēdijas elektroniskā vietne www.enciklopedija.lv, enciklopēdija krievu valodā Энциклопедия Кругосвет, akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm, mūsdienu latviešu valodas vārdnīca Tezaurs.lv, juridisko terminu vārdnīca angļu valodā Duhaime.org, skaidrojošā daudznozaru vārdnīca angļu valodā Dictionary.com. Informāciju var meklēt Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas vienotajā meklētājā www.lndb.lv. Portālā Periodika.lv ir iekļauti digitalizēti laikraksti un žurnāli, no kuriem liela daļa apskatāma no datora mājās. Portāls Zudusī Latvija ietver senus zīmējumus, atklātnes un fotogrāfijas no 19.gadsimta līdz mūsdienām. Savukārt Dziesmu svētku krātuvē apkopota Dziesmu svētku vēsture no to pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Plašāku informāciju par tiešsaistē pieejamajiem resursiem meklējiet Ventspils bibliotēkas mājaslapas sadaļās Abonētās datubāzes un Brīvpieejas datubāzes!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: