Par diendusu Pārventas bērnudārzos
Kāpēc Pārventas bērnudārzos,vecāko grupu bērniem tika atņemta iespēja gulēt diendusu? Mans mazbērns pēc bērnudārza nāk noguris, un vēl jāapmeklē pulciņi un sporta nodarbības, turklāt gribētos vienkārši pavadīt laiku ar bērnu, bet viņš pēc bērnudārza ir noguris. Vai ir kādi speciālistu atzīnumi (Veselības ministrijas vai Izglītības ministrijas), ka šī iniciatīva nenodarīs kaitējumu bērnu veselībai un ka visi bērni šajā vecumā ir gatavi tādam režīmam? Ar vecākiem iniciatīva netika saskaņota, viņi vienkārši nolikti fakta priekšā. Kur lai meklēt atbildes? Vai tiešam šī iemēsla dēļ pedējā gadā būs jāmaina dārziņu?

Komentāri (26)
Mīļie cilvēki
Ko jūš varat šūmēties
Tas viss kas notiek
ir jūsu darba augi...priecājaties
Jūs paši to visu esat yztaisījuši
Vēl atgad atceros,ka ik pa pāris minūtēm skatījos pulkstenī,kad beidzot varēs celties augšā. Un tā 3h no vietas !!!
Es bērnudarzā diendusu negulēju teju nekad. Kāpēc jāspiež bērns to darit? Bērnībā gribas kustēties, būt aktīviem. Gulēt 3h dienas vidū tajā vecumā pretdabiski. Tas gan nenozīmē,ka nevajag nodrošināt atsevišķu telpu tiem,kas to vēlas darīt.
Japes, jūs kļūdāties. Pēc Varavīksnes rādītā ceļa uz gaišo nākotni ir atradušies pārcentīgi sekotāji citos pilsētas dārziņos, un tur vairs neviens neskatās vecuma grupu. Arī pavisam mazie drīkstēšot negulēt, ja vecāki uzskata, ka viņu bērnam tas nav nepieciešams.
Varu piekrist, ka vecākajā grupiņā varbūt dažiem tiešām nav nepieciešams gulēt, bet ja pat mazajiem ļauj būt augšā visu garo dienu, mēs iegūstam neirotiskākus, nesavāktākus bērnus, kuriem grūtāk kontrolēt savas emocijas un rīcību.
Bet iet taču runa par 5/6-gadīgiem bērniem, kam jāsāk gatavoties skolai un kur gulēt neļaus. Neviens 3-gadniekam neprasa vai grib gulēt vai nē.
Beidzot kāds vispār ņem vērā to, ka bērni ir dažādi un vajadzības pēc miega ir dažādas. Kad mani bērni apmeklēja pirmsskolas izglītības iestādi, es būtu bijusi laimīga, ja būtu šāda individuāla pieeja, jo viens bērns laimīgs gulēja katru pusdienlaiku, otrs nekad tā arī neaizmiga.
Savu bērnību pirmsskolas vecumā vispār kā murgu atceros - katram, kas neaizmiga, auklīte lika sēdēt gultā ar taisni izstieptām rokām un aizvērtām acīm. Tikko kādam rokas laidās uz leju, tā varēja dabūt ar metru garu koka lineālu pa tām.
Apgalvoju, ka šodien neviens neliek tā sēdēt, un ar lineāliem bērnus neklapē.
Nu Varavīksne jau mums "paraugs", jā, jā. Riebj pilnīgi. Ko tik neizdomās, visi kā spēlē Ādamam bij' septiņ' dēl' dara pakaļ.
Mani interesē, kā tad tie bērni, kas guļ dienasvidu, var normāli pagulēt, ja viņiem turpat riņķī apkārt darbojas tie bērni, kas savukārt neguļ? Ievērot klusumu mazam 3gadniekam iespējams varbūt pirmās 5 minūtes, pēc tam stumj mašīnīti un spiedz - īū, īū, īū, brr, brr, brr.
Pat tajās grupiņās, kur ir atsevišķa guļamtelpa, troksnis no blakustelpas tomēr ir dzirdams. Piedevām tas nozīmē, ka auklītei lietainajās dienās, kad bērni varbūt ārā neiet, nav tāda brīža, kad uzkopt grīdas rotaļu telpās, vai pilnvērtīgi izvēdināt. Audzinātājām jābūt vienai pie gulētājiem, otrai pie rāpotājiem atsevišķu telpu gadījumā. Laika gatavoties nākamajām nodarbībām vairs nav.
Rūķītis arī bija slima iestāde. Dažas no tām joprojām tur strādā un droši vien traumē nākamo paaudzi.
Kas var būt labāks kā pagulēt uz grīdas... Ideāls risinājums! Savā laikā tā iemesla dēļ vien braucu pie omītes, jo uz grīdas varēja izgulēties labāk kā jebkur!
Beidziet audzināt mīkstos un mīkstās!! Jums tiešām būs lepnums un prieks par izaudzinātiem čīkstuļiem, vārguļiem, steriliem pupsikiem? Jums būs šiem bērniem pašiem darbs jāmeklē pie pilngadības, jo viņi ir vāji, trausli un izlutināti...
Mūsu dārziņā grupās ir gana auksti, bail pat iedomāties kas būtu ja būtu jāguļ uz grīdas
Iesaistītājs, tu pat neraksti zem sava vārda :)))))) kas tad nu???
Nekas nav jālūdzas. Kādēļ nesa ārā gultas nepaprasot vecākiem?
Lai paši guļ uz paklajiņiem. Ja būtu prasījuši, tad noteikti nebūtu tas domstarpības.
Varbūt pašvaldība izdomāja ta ekonomēt uz gultam :)))))))))
SL!!! Lasi uzmanīgi - 4.komentā no augšas, tie, kam problēma tiek aicināti pārrunāt ar personālu, lai rastu risinājumu. Aizen un piesaki, laitavam saulstariņam noliek gultu. Nešaubos - noliks. Manam nevajag un mēs mūsu grupā esam apmierināti ar šādu pieeju. Mums ir bērni, kuriem jau ir 7 gadi, kādam paliks pavisam drīz, lieli cilvēki. Kāda gulēšana? Kaut kāda padomijas domāšana. Es neesmu ar mieru, ka tādu portāla anonīmu risinātāju dēļ, lielākai ( vairumam) daļai bērnu būs tagad jācieš. Nevis jādraud, slēpjoties aiz ekrāna, bet jārunā klātienē. Tā kā, saņemies un ej. Un runā tikai par sevi.