XVIII Starptautiskā bardu saieta ''Tatjanas diena'' ietvaros notiks divi koncerti, kuros uzstāsies autori - izpildītāji no Ventspils, Rīgas, Maskavas, Minskas, Pleskavas, Sankt-Pēterburgas, Samaras, Varšavas, Kijevas, Hamburgas, Pērnavas, Rovnas, Viļņas, Gomeļas un Erevānas.

Savas pastāvēšanas laikā festivāls Latvijas publikai devis iespēju iepazīt desmitiem radošu autoru - izpildītāju daiļradi. Bardu saiets Ventspilī kļuvis par vienu no visspilgtākajiem autordziesmu žanra pasākumiem visā Baltijas reģionā.

Šogad festivālā piedalīsies bardi no deviņām valstīm un lielākā daļa no tiem uz skatuves Ventspilī kāps pirmo reizi. Festivāla ģeogrāfija paplašinās un pirmo reizi tajā viesosies Armēnijas pārstāvis. Interesanti, ka aizpagājušajā gadā festivālā ''Tatjanas diena'' jau skanēja dziesmas armēņu valodā, kuras toreiz izpildīja dalībnieks no Berlīnes.

Festivāla programmas pamatā ir krievu valodā izpildītas dziesmas, tomēr arī valodu dažādība kļuvusi par pasākuma tradīciju. Šogad tiks dziedāts poļu un ukraiņu valodās, pirmo reizi - idišā un protams arī latviešu valodā. Latviešu autordziesmu un Rīgu pārstāvēs populārais izpildītājs Ēriks Loks.

Pirmajā festivāla dienā, piektdien, 24. janvārī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā ieskaņu koncertā izskanēs joku dziesmas un pasākumu tā arī sauks - ''Bardi joko''. Ieeja koncertā bez maksas.

Par svarīgāko Starptautiskā bardu saieta ''Tatjanas diena'' notikumu, kā parasti, kļūs Gala - koncerts, kurš pirmo reizi notiks koncertzālē ''Latvija'' sestdien, 25. janvārī plkst. 16. Koncertzāles lieliskā akustika un īpašā atmosfēra festivāla skanējumu vēl pastiprinās. Šai dienā bardi no deviņām valstīm piedāvās pārsvarā pašu sacerētas dziesmas pēc pašu izvēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: