Amatu mājā notika Ziemeļkurzemes novada tradicionālais stāstnieku konkurss ''Teci, teci, valodiņa''. Tā ietvaros katrs dalībnieks stāstīja vienu pasaku, notikumu un anekdoti.

Konkursā kopumā piedalījās 29 stāstnieki no Ventspils Jaunrades nama folkloras kopas ''Rotaļnieks'', Centra sākumskolas, kā arī no Ances, Tārgales, Piltenes un Zūrām.

Uz pusfinālu, kas notiks 7. novembrī plkst. 13 Pārventas bibliotēkā, tika izvirzīti 14 titula ''Lielais stāstnieks'' ieguvēji - Vika Keita Bespaļčika, Evelīna Estere Irbe (Jaunrades nama folkloras kopa), Paula Odrija Štekerhofa, Gabriela Tīna Saulīte, Gustavs Liepājnieks, Artūrs Krūmiņš-Vaivads, Loreta Bileskalna, Liene Trama, Olivers Matvejevs (Centra sākumskola), Linda Brauna (Piltenes vidusskola), Haralds Ekmanis (Tārgales pamatskola), Dita Siliņa, Dairis Āboliņš (Zūru pamatskola) un Lāsma Petrina (Ances pamatskola).

Jebkurš interesents tiek gaidīts Pārventas bibliotēkā, lai atbalstītu pusfināla dalībniekus. Labākie tiks izvirzīti uz finālu, kas notiks 7. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: